Gorące kakao miętowe
Peppermint Hot Cocoa wymaga około 15 minut od początku do końca. Ten przepis daje 4 porcje po 512 kalorii , 13 g białka i 20 g tłuszczu każda. Za 1,52 dolara za porcję ten przepis pokrywa 17% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Sprawdza się dobrze jako napój. Udaj się do sklepu i kup gorzką czekoladę, miętowe patyczki, sól koszerną i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Niewielu ludzi zrobiło ten przepis, a 2 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jest idealny na Boże Narodzenie . To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową . Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje dobrą ocenę Spoonacular wynoszącą 52% . Babeczki z gorącą czekoladą miętową , naleśniki białkowe z kakao i ciasto szyfonowe z kakao są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Podgrzej mleko z wanilią w średniej wielkości rondlu na średnim ogniu, aż będzie gorące i parujące.
Wymieszaj cukier, kakao, czekoladę, pokruszoną miętę pieprzową i sól w misce, a następnie ubij z mlekiem. Zmniejsz ogień do niskiego i gotuj na wolnym ogniu, mieszając, aż czekolada i mięta pieprzowa się rozpuszczą, a kakao lekko zgęstnieje, około 2 minut. Podziel na 4 kubki, nałóż porcje bitej śmietany.
Posyp rozgniecioną miętą pieprzową i podawaj z laską mięty.