Gorące i pikantne ciasta czekoladowe
Need a deser wegetariański? Gorące i pikantne ciasta czekoladowe może być niesamowity przepis, aby spróbować. Jedna porcja zawiera 817 kalorii, 9g białka, oraz 61 g tłuszczu. Na $1.4 za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. 33 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Mieszanka mielonego cynamonu, sezamu, brązowego cukru i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 34%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Gorąca czekolada i tosty Marshmallow garnki de Creme, American Cakes-Stopione Ciasta Czekoladowe, oraz Pikantne Ciasta Z Tuńczykiem.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 191° i dostosuj stojak piekarnika do pozycji środkowej. Spryskaj 12-szklankową puszkę na muffinki sprayem do pieczenia.
Roztopić czekoladę, masło i Kreta w średniej misce w kuchence mikrofalowej, 1 do 2 minut, zatrzymując się co 20 sekund, aby wymieszać. Wymieszać z cukrem, espresso w proszku, cynamonem, wanilią i 1/4 łyżeczki soli.
Przenieść mieszaninę do miski miksera stojącego (jeśli używasz miksera ręcznego, przenieś mieszaninę do dużej miski).
Dodać mąkę i ubić na średniej-niskiej prędkości, aż włączone, o 30 sekund. Zwiększ prędkość miksera do średniej.
Dodać jajka, po jednym na raz, dokładnie ubijając po każdym dodaniu. Zwiększ prędkość do wysokiej i ubijaj, aż mieszanina będzie kremowa i rozjaśni kolor, około 1 minuty. Przykryć miskę folią i przechowywać w lodówce mieszaninę co najmniej 30 minut i do 24 godzin.
Dziel ciasto równomiernie między przygotowane kubki muffin i piec 10 do 12 minut, aż ciasto-y na zewnątrz, ale wcięte i lepki w środku.
Przenieś puszkę do regału chłodzącego. Za pomocą małej łyżki ostrożnie wyjmij ciasta z puszek i przenieś na talerze.
Podawać na ciepło z (opcjonalnie) bitą śmietaną z dodatkiem Kahlúa i (opcjonalnie) sezamem.
(Opcjonalnie) ubij śmietanę, Kahlúa i szczyptę soli w schłodzonej misce, aż uzyskają miękkie szczyty, około dwóch do trzech minut.