Good Eats Pieczony Indyk

Good Eats Roast Turkey może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 12 i kosztuje $2.75 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 82g białka, 35 g tłuszczu, oraz w sumie 722 kalorie. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Święto Dziękczynienia. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 9 godzin i 45 minut. Udaj się do sklepu i podnieś cebulę, młodego indyka, sól koszerną i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać kandyzowany imbir, możesz śledzić to danie główne z Jeżyna Imbir Krata Ciasto jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 64%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Good Eats Pieczony Indyk, Good Eats Pieczony Indyk, oraz Good Eats Turkey Tamales (Alton Brown 2009) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozpocznij rozmrażanie indyka w lodówce lub w chłodnicy utrzymywanej w temperaturze 38 stopni F.
Połącz wywar warzywny, sól, brązowy cukier, ziarna pieprzu, jagody ziela angielskiego i kandyzowany imbir w dużym garnku na średnim ogniu. Mieszaj od czasu do czasu, aby rozpuścić ciała stałe i doprowadzić do wrzenia. Następnie wyjąć solankę z ognia, schłodzić do temperatury pokojowej i schłodzić.
Połącz solankę, wodę i lód w wiadrze o pojemności 5 litrów.
Rozmrożonego indyka (z usuniętymi wnętrznościami) włożyć do solanki. W razie potrzeby zważyć ptaka, aby upewnić się, że jest całkowicie zanurzony, przykryć i schłodzić lub ustawić w chłodnym miejscu na 8 do 16 godzin, obracając ptaka raz w połowie solenia.
Rozgrzej piekarnik do 500 stopni F.
Usunąć ptaka z solanki i spłukać wewnątrz i na zewnątrz zimną wodą. Solankę należy wyrzucić.
Umieść ptaka na stojaku do pieczenia w pół arkusza patelni i osusz papierowymi ręcznikami.
Połącz jabłko, cebulę, laskę cynamonu i 1 szklankę wody w bezpiecznym naczyniu mikrofalowym i kuchence mikrofalowej na wysokiej przez 5 minut.
Dodać do jamy indyka przesiąknięte aromaty wraz z rozmarynem i szałwią. Włóż skrzydła pod ptaka i obficie pokryj skórę olejem rzepakowym.
Piecz indyka na najniższym poziomie piekarnika w temperaturze 500 stopni F przez 30 minut. Włóż termometr sondy do najgrubszej części piersi i zmniejszyć temperaturę pieca do 350 stopni F. Ustaw alarm termometru (jeśli jest dostępny) do 161 stopni F. a 14 do 16 funtów ptak powinien wymagać łącznie 2 do 2 1/2 godziny pieczenia.
Pozostaw indyka, luźno przykrytego folią lub dużą miską do mieszania na 15 minut przed wyrzeźbieniem.