Good Eats Pieczony Indyk

Good Eats Pieczony Indyk
Good Eats Roast Turkey może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 12 i kosztuje $2.75 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 82g białka, 35 g tłuszczu, oraz w sumie 722 kalorie. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Święto Dziękczynienia. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 9 godzin i 45 minut. Udaj się do sklepu i podnieś cebulę, młodego indyka, sól koszerną i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać kandyzowany imbir, możesz śledzić to danie główne z Jeżyna Imbir Krata Ciasto jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 64%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Good Eats Pieczony Indyk, Good Eats Pieczony Indyk, oraz Good Eats Turkey Tamales (Alton Brown 2009) dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozpocznij rozmrażanie indyka w lodówce lub w chłodnicy utrzymywanej w temperaturze 38 stopni F.
Składniki, których będziesz potrzebować
18 Kolosalnych Krewetek Z Ogonami, Obranych I Oczyszczonych18 Kolosalnych Krewetek Z Ogonami, Obranych I Oczyszczonych
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
2
Połącz wywar warzywny, sól, brązowy cukier, ziarna pieprzu, jagody ziela angielskiego i kandyzowany imbir w dużym garnku na średnim ogniu. Mieszaj od czasu do czasu, aby rozpuścić ciała stałe i doprowadzić do wrzenia. Następnie wyjąć solankę z ognia, schłodzić do temperatury pokojowej i schłodzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziele AngielskieZiele Angielskie
Pietruszka Drobno Posiekana Do DekoracjiPietruszka Drobno Posiekana Do Dekoracji
Połówki Gruszek W SyropiePołówki Gruszek W Syropie
RamięRamię
Pęczek Ziół: świeża Kolendra, Majeranek Lub Oregano I TymianekPęczek Ziół: świeża Kolendra, Majeranek Lub Oregano I Tymianek
1 Cały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 Kawałków1 Cały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 Kawałków
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
1
Połącz solankę, wodę i lód w wiadrze o pojemności 5 litrów.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 Kawałków1 Cały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 Kawałków
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
1 Uncja Likieru Fuzyjnego X-Rated1 Uncja Likieru Fuzyjnego X-Rated
2
Rozmrożonego indyka (z usuniętymi wnętrznościami) włożyć do solanki. W razie potrzeby zważyć ptaka, aby upewnić się, że jest całkowicie zanurzony, przykryć i schłodzić lub ustawić w chłodnym miejscu na 8 do 16 godzin, obracając ptaka raz w połowie solenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
1 Cały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 Kawałków1 Cały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 Kawałków
3
Rozgrzej piekarnik do 500 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
4
Usunąć ptaka z solanki i spłukać wewnątrz i na zewnątrz zimną wodą. Solankę należy wyrzucić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 Kawałków1 Cały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 Kawałków
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
5
Umieść ptaka na stojaku do pieczenia w pół arkusza patelni i osusz papierowymi ręcznikami.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartkiTortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
6
Połącz jabłko, cebulę, laskę cynamonu i 1 szklankę wody w bezpiecznym naczyniu mikrofalowym i kuchence mikrofalowej na wysokiej przez 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
7
Dodać do jamy indyka przesiąknięte aromaty wraz z rozmarynem i szałwią. Włóż skrzydła pod ptaka i obficie pokryj skórę olejem rzepakowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczka Chipotle, Grubo PosiekanaPapryczka Chipotle, Grubo Posiekana
Bezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką JagnięcąBezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką Jagnięcą
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Kolosalne Krewetki Z Ogonami, Obrane I OczyszczoneKolosalne Krewetki Z Ogonami, Obrane I Oczyszczone
1/2 Gałązki Rozmarynu1/2 Gałązki Rozmarynu
8
Piecz indyka na najniższym poziomie piekarnika w temperaturze 500 stopni F przez 30 minut. Włóż termometr sondy do najgrubszej części piersi i zmniejszyć temperaturę pieca do 350 stopni F. Ustaw alarm termometru (jeśli jest dostępny) do 161 stopni F. a 14 do 16 funtów ptak powinien wymagać łącznie 2 do 2 1/2 godziny pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
9
Pozostaw indyka, luźno przykrytego folią lub dużą miską do mieszania na 15 minut przed wyrzeźbieniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Naturalna Mieszanka Do CiastNaturalna Mieszanka Do Ciast
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
TrudnośćEkspert
Gotowe W9 hrs, 45 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia27
Magazyn