Gomiti z brokułami, ciecierzycą i Prosciutto
Gomiti z brokułami, ciecierzycą i Prosciutto to bezglutenowe przepis z 8 porcjami. Na 1,21 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 192 kalorie. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Jeśli masz brokuły rabe, gomiti, czosnek, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Działa dobrze jako niedrogi dodatek. Z łyżeczką wynik 47%, to danie jest solidne. Spróbuj Makaron Z Brokułami I Ciecierzycą, Orecchiette Z Brokułami Rabe & Ciecierzyca, oraz Orecchiette z ciecierzycą i brokułami Rabe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przynieś 6 litrów wody i 2 łyżeczki soli do wrzenia w dużym garnku. Wymieszać z makaronem; częściowo przykryć i powrócić do wrzenia, często mieszając. Gotować 8 minut lub aż makaron jest prawie al dente, mieszając od czasu do czasu.
Odcedzić makaron w durszlaku nad miską, rezerwując 2 szklanki wody do gotowania.
Podczas gdy makaron gotuje, rozgrzać olej w holenderskim piecu na średnim ogniu.
Dodać czosnek i prosciutto; gotować 1 minutę, stale mieszając.
Dodać pieprz; gotować 2 1/2 protokół lub do prosciutto jest chrupiące, często mieszając.
Dodać 2 szklanki wody do gotowania i ciecierzycy; doprowadzić do wrzenia.
Dodać brokuły rabe (nie mieszać); przykryć, zmniejszyć ogień, i gotować na wolnym ogniu 7 minut lub aż brokuły rabe jest miękka. Uncover; dusić 15 minut lub aż płyn prawie wyparuje.
Dodać makaron, i gotować 1 minutę lub aż makaron jest al dente, podrzucając do połączenia.
Zdjąć z ognia; wymieszać z serem.