Golonki Wieprzowe Duszone

Golonki Wieprzowe Duszone
Duszone golonki wieprzowe to bezmleczne przepis z 6 porcjami. Na 1,73 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 220 kalorii. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i podnieś ząbki czosnku, proszek chile, Wino i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 57%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Golonki Wieprzowe Duszone, Golonki Wieprzowe Duszone W Piwie, oraz Chrupiące Duszone Golonki Wieprzowe dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W dużej, wytrzymałej plastikowej torebce, mąkę i proszek połączyć z 1 łyżką soli i pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania
Śliwki Duszone Lub Inne OwoceŚliwki Duszone Lub Inne Owoce
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Funta Wędzonego Indyka Pokrojonego W Cienkie Plasterki1/4 Funta Wędzonego Indyka Pokrojonego W Cienkie Plasterki
2
Dodać trzonki wieprzowe, po kolei, i wstrząsnąć, aby dokładnie płaszcz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Golonka WieprzowaGolonka Wieprzowa
Gruby Czerwony CukierGruby Czerwony Cukier
3
Na dużej patelni, ciepła 2 łyżki oliwy z oliwek, aż mieni się.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
4
Dodać 3 golonki wieprzowe i gotować na umiarkowanie wysokim ogniu, aż rumiane na całym, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Golonka WieprzowaGolonka Wieprzowa
5
Przełóż rumiane trzonki do głębokiej, ciężkiej zapiekanki. Wytrzyj patelnię i brąz pozostałe 3 golonki wieprzowe w pozostałych 2 łyżkach oliwy z oliwek; obniżyć ogień, jeśli to konieczne.
Składniki, których będziesz potrzebować
Golonka WieprzowaGolonka Wieprzowa
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
6
Dodać golonki wieprzowe do zapiekanki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Golonka WieprzowaGolonka Wieprzowa
7
Dodaj cebulę, marchew, seler i czosnek na patelni i gotować na umiarkowanym ogniu, aż zmiękną, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone WinoCotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone Wino
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
8
Dodać wino i doprowadzić do wrzenia. Dusić, aż lekko zmniejszona, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
9
Wlać wino i warzywa na wieprzowinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
Olej Roślinny, 1 łyżeczka Na OpakowanieOlej Roślinny, 1 łyżeczka Na Opakowanie
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
10
Dodać bulion, rozmaryn, liście laurowe i tymianek, doprawić solą i pieprzem i doprowadzić do wrzenia. Włóż golonki wieprzowe do płynu, aby były w większości zanurzone. Przykryć i gotować na umiarkowanie małym ogniu przez 2 1/2 godziny, lub aż mięso będzie bardzo miękkie. Przekręć golonki wieprzowe co 30 minut, aby utrzymać je zanurzone w cieczy.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Golonka WieprzowaGolonka Wieprzowa
Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)
Mięsiste Golonki Cielęce O Grubości 2-3 CaliMięsiste Golonki Cielęce O Grubości 2-3 Cali
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
11
Duszone trzonki przełożyć na duży, głęboki talerz, przykryć i ogrzać.
12
Odcedzić ciecz, mocno naciskając na ciała stałe; wyrzucić ciała stałe. Powrót płyn do zapiekanki i gotować, aż zmniejszy się do 4 filiżanek, o 20 protokół. Odcedzić tłuszcz, polać duszone golonki sosem wieprzowym i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOS WieprzowySOS Wieprzowy
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 30 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia19
Magazyn