Golonki jagnięce z sosem kolendrowym
Golonki jagnięce z sosem kolendrowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.94 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 23G białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 291 kalorii. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny. Jeśli masz aji Amarillo pieprz, groszek, jagnięcina shanks, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby wykorzystać mielony kminek, możesz śledzić to danie główne z Marokański Mus Czekoladowy jako deser. 2 osoby były zadowolone, że spróbowały tego przepisu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Golonki jagnięce z limonką i kolendrą, Duszone golonki jagnięce w sosie pomarańczowym, oraz Golonki jagnięce i pasternak z sosem Sherry-cebula dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 300 stopni F (150 stopni C).
Podgrzać 1 łyżkę oliwy z oliwek w dużym garnku bezpiecznym dla piekarnika lub piekarniku holenderskim na średnim ogniu. Ugotować i wymieszać czerwoną cebulę, pieprz aji, czosnek, kminek, sól, i czarny pieprz w gorącym oleju, aż cebula zacznie brązowieć, o 10 protokół; przenieść gotowaną mieszaninę cebuli do blendera i dodać kolendrę, bulion wołowy, i Riesling wina. Zmiksować mieszaninę na gładki Sos, 1 do 2 minut.
Podgrzać 1 łyżkę oliwy z oliwek w tym samym garnku na średnim ogniu; brązowe golenie jagnięce ze wszystkich stron w gorącym oleju, około 2 minut na stronę.
Wlać sos kolendrowy na golonki jagnięce i przykryć pokrywką.
Piec w rozgrzanym piekarniku przez 2 godziny.
Dodaj kawałki ziemniaków do garnka.
Wlać pisco na jagnięcinę i warzywa. Kontynuuj pieczenie, aż jagnięcina będzie bardzo miękka i sos lekko zagęszczony, o 1 więcej godzin.
Wyjąć z piekarnika i posypać groszkiem jagnięcinę; przykryć garnek, aby groszek rozgrzał się, około 10 minut.
Niech jagnięce shanks ostudzić 15 minut przed podaniem.