Golonki jagnięce z sosem kolendrowym

Golonki jagnięce z sosem kolendrowym
Golonki jagnięce z sosem kolendrowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.94 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 23G białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 291 kalorii. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny. Jeśli masz aji Amarillo pieprz, groszek, jagnięcina shanks, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby wykorzystać mielony kminek, możesz śledzić to danie główne z Marokański Mus Czekoladowy jako deser. 2 osoby były zadowolone, że spróbowały tego przepisu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Golonki jagnięce z limonką i kolendrą, Duszone golonki jagnięce w sosie pomarańczowym, oraz Golonki jagnięce i pasternak z sosem Sherry-cebula dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 300 stopni F (150 stopni C).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do PodaniaCukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania
2
Podgrzać 1 łyżkę oliwy z oliwek w dużym garnku bezpiecznym dla piekarnika lub piekarniku holenderskim na średnim ogniu. Ugotować i wymieszać czerwoną cebulę, pieprz aji, czosnek, kminek, sól, i czarny pieprz w gorącym oleju, aż cebula zacznie brązowieć, o 10 protokół; przenieść gotowaną mieszaninę cebuli do blendera i dodać kolendrę, bulion wołowy, i Riesling wina. Zmiksować mieszaninę na gładki Sos, 1 do 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Kawałki Warzyw Wielkości KęsaKawałki Warzyw Wielkości Kęsa
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
2 łyżki świeżo Zebranych Gałązek Kopru2 łyżki świeżo Zebranych Gałązek Kopru
1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm
RieslingRiesling
1 Butelka (11-1/2 Uncji) Sosu Słodko-kwaśnego, Podzielona1 Butelka (11-1/2 Uncji) Sosu Słodko-kwaśnego, Podzielona
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 PosiekanejDo średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
Smażona Cebula Z Serem CheddarSmażona Cebula Z Serem Cheddar
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Kostka Masła, Plus 3 łyżki Roztopionego Masła Do Posmarowania1 Kostka Masła, Plus 3 łyżki Roztopionego Masła Do Posmarowania
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do PodaniaCukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania
3
Podgrzać 1 łyżkę oliwy z oliwek w tym samym garnku na średnim ogniu; brązowe golenie jagnięce ze wszystkich stron w gorącym oleju, około 2 minut na stronę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Trzcina JagnięcaTrzcina Jagnięca
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
4
Wlać sos kolendrowy na golonki jagnięce i przykryć pokrywką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Trzcina JagnięcaTrzcina Jagnięca
1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
5
Piec w rozgrzanym piekarniku przez 2 godziny.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do PodaniaCukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania
6
Dodaj kawałki ziemniaków do garnka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, UgotowanePokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, Ugotowane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
7
Wlać pisco na jagnięcinę i warzywa. Kontynuuj pieczenie, aż jagnięcina będzie bardzo miękka i sos lekko zagęszczony, o 1 więcej godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
8
Wyjąć z piekarnika i posypać groszkiem jagnięcinę; przykryć garnek, aby groszek rozgrzał się, około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do PodaniaCukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
9
Niech jagnięce shanks ostudzić 15 minut przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Trzcina JagnięcaTrzcina Jagnięca
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs
Porcje4
Ocena Zdrowia21
Magazyn