Golonki jagnięce z oliwkami i kaparami
Golonki jagnięce z oliwkami i kaparami to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis z 6 porcjami. To danie główne ma 386 kalorii, 40g białka, oraz 12g tłuszczu na porcję. Na 5,58 zł za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz gałązki rukoli, wino, oliwki takie jak picholina i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać wytrawne białe wino, można śledzić to danie główne z Białe Wino Mrożony Jogurt jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Duszone golonki jagnięce z pomarańczą i oliwkami, Jagnięcina z karczochami i oliwkami: Stinci di Agnelli con Carciofi e Olive, oraz Golonki cielęce z oliwkami, anchois i szałwią dla podobnych receptur.
Instrukcje
Opłukać jagnięcinę i pat suche; leżał trzciny obok siebie w 12-przez 17-calowy patelni około 2 cali głębokości.
Piec w piekarniku regularnym lub konwekcyjnym 450, obracając raz, aż mięso będzie dobrze rumiane, w sumie około 25 minut. Zmniejsz temperaturę piekarnika do 32
W międzyczasie, umieścić kapary i oliwki w drobnym sitku i spłukać zimną wodą; odcedzić. Rozmaryn lub połączyć z około 1 szklanką wina w blenderze i wirować do zmielenia. Kapary, oliwki, i rozmaryn na jagnięcinę (lub wlać rozmaryn-mieszanka wina równomiernie na jagnięcinę) i dodać wino (reszta wina, jeśli wirowanie niektóre z rozmarynem); mieszać wokół trzonków do zeskrobać rumiane kawałki.
Posypać pieprzem i skórką z cytryny na mięsie; dodać sok z cytryny na patelnię. Przykryć patelnię szczelnie pokrywką lub folią.
Piec, aż mięso będzie bardzo miękkie, gdy Przekłute i wyciąga łatwo z kości, 3 do 3 1/4 godziny.
Łyżka równych porcji cytrynowego kuskusu do szerokich, płytkich misek. Szczypcami podnieś jagnięce golonki z patelni i ustaw jeden na kuskusie w każdej misce. Odtłuścić i wyrzucić tłuszcz z soków na patelni. Soki z kadzi z oliwkami i kaparami na mięsie.
Udekoruj każdą miskę około 1/2 gałązek rukoli.