Golonki jagnięce i pasternak z sosem Sherry-cebula

Golonki jagnięce i pasternak z sosem Sherry-cebula może być tylko głównym daniem szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 46g białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 563 kalorie. Na 4,65 zł za porcję, ten przepis okładki 49% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz pasternak, sól koszerną, pietruszkę z płaskim liściem i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 87%. Ten wynik jest spektakularny. Spróbuj Duszone golonki jagnięce w sosie pomarańczowym, Duszone golonki jagnięce w sosie pomarańczowo-Merlot (Pascha), oraz Pieczone kotlety jagnięce z cebulą i sosem Sherry dla podobnych receptur.
Instrukcje
Opłukać golonki jagnięce; przyciąć nadmiar tłuszczu.
Ułóż golenie w jednej warstwie w dużej patelni do pieczenia.
Wlać 2 szklanki bulionu, 1 szklankę sherry i sos sojowy; posypać pieprzem do smaku. Przykryć patelnię szczelnie folią i piec 1 1/2 godziny.
Natkę pietruszki i skórkę z cytryny wymieszać w misce z solą i pieprzem do smaku. Chłód, pod przykryciem, aż będzie gotowy do podania.
Włóż pasternak do patelni wokół trzonków.
Piec, przykryty, aż mięso będzie bardzo miękkie po przekłuciu, o 1 godzinę więcej.
Zwiększenie temperatury pieca do 40
Szczypcami przełożyć trzciny i pasternak na dużą, obficie wyłożoną patelnię do pieczenia (odstawić patelnię z sokami i cebulą).
Szczotki i pasternak posmarować oliwą z oliwek.
Piec, aż trzciny są rumiane, 15 do 20 minut (jeśli mięso brązowieje przed soki patelni są gotowe, wyłączyć piekarnik i ogrzać).
Tymczasem odtłuścić i wyrzucić tłuszcz z soków na patelni. Zmierz soki z cebulą; potrzebujesz około 2 1/2 szklanki (jeśli to konieczne, uzupełnij więcej bulionu). Ustawić patelnię na 2 palnikach na dużym ogniu i doprowadzić do wrzenia. Wymieszać pozostałe 2 łyżki. sherry.
Za pomocą szerokiej szpatułki poluzuj trzonki i pasternak z patelni.
Na talerz przekładamy szczypcami golonki i układamy wokół nich pasternak i cebulę.
Posypać 2/3 gremolaty; podawać z pozostałą gremolatą na boku.