Golonki jagnięce duszone w winie z Herbes de Provence

Golonki jagnięce duszone w winie z Herbes de Provence
Golonki jagnięce duszone w winie z Herbes de Provence to bezmleczne danie główne. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 473 kalorie, 33g białka, oraz 17g tłuszczu każdy. Na 4,62 zł za porcję, ten przepis okładki 34% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz golonki jagnięce, wino, zioła prowansalskie i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 89%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Czerwone Wino Duszone Golonki Jagnięce, Czerwone Wino-Duszone Jagnięce Golonki, oraz Czerwone Wino Duszone Golonki Jagnięce.

Instrukcje

1
Podgrzać 1 łyżkę oleju w ciężkim szerokim garnku na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
2
Dodać pory i czosnek; smażyć, aż pory zmiękną, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
PorPor
3
Przenieść mieszaninę porów do małej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
PorPor
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
4
Golonki jagnięce posypać solą i pieprzem; mąkę do obtarcia obsypać mąką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Trzcina JagnięcaTrzcina Jagnięca
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
5
Podgrzać pozostałe 4 łyżki oleju w tym samym garnku na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
6
Dodać jagnięcinę i gotować do brązowego, obracając od czasu do czasu, o 12 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
JagnięcinaJagnięcina
7
Dodaj mieszaninę porów, wino, pomidory z puree, grzyby, zioła prowansalskie i marchew. Wymieszać, aby pokryć jagnięcinę mieszanką warzywną. Zmniejszyć ogień do średnio-niskie, przykryć, i gotować na wolnym ogniu, aż jagnięcina jest bardzo delikatna, obracając dwa razy, o 1 godzinę 30 minut. Odkryć i nadal gotować na wolnym ogniu, aż sos zmniejsza się nieznacznie, o 10 minut dłużej. Łyżka tłuszczu z soków z patelni. Jagnięcinę doprawić solą i pieprzem. (Można dokonać 1 dzień wcześniej. Lekko schłodzić. Chill uncovered unto cold, następnie przykryć i przechowywać w lodówce. Podgrzać, przykryć, na małym ogniu przed podaniem.)
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szklanki Czerwonych Lub Zielonych Winogron Bez Pestek, Przekrojonych Na Pół2 Szklanki Czerwonych Lub Zielonych Winogron Bez Pestek, Przekrojonych Na Pół
Sól I PieprzSól I Pieprz
GrzybyGrzyby
WarzywaWarzywa
PomidorPomidor
MarchewMarchew
SOSSOS
JagnięcinaJagnięcina
PorPor
WinoWino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
8
Posypać natką pietruszki i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pietruszka-naćPietruszka-nać
1
Nie wszystkie supermarkety mają pod ręką jagnięce golonki, więc zadzwoń z wyprzedzeniem, jeśli chcesz je zamówić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Trzcina JagnięcaTrzcina Jagnięca
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia64
Magazyn