Jagnięce golonki z karczochami i oliwkami mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 929 kalorii, 55g białka, oraz 53g tłuszczu. Na $9.08 za porcję, ten przepis okładki 50% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 2 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 20 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Jeśli masz cebulę, świeże liście rozmarynu, oliwki gaetan i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie ten przepis zarabia niesamowity spoonacular wynik 88%. Spróbuj Jagnięcina z karczochami i oliwkami: Stinci di Agnelli con Carciofi e Olive, Jagnięce Golonki Cytrynowe Z Karczochami Dla Dzieci, oraz Golonki jagnięce z oliwkami i kaparami dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
2
Opłukać i osuszyć trzciny i obficie doprawić solą i pieprzem. W holenderskim piekarniku z grubym dnem z pokrywką podgrzewaj oliwę z oliwek do czasu palenia. Shanks Sear aż ciemny złoty brąz na średnim ogniu, około 15 do 18 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Oliwa Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec Holenderski
3
Usunąć trzonki i odstawić na bok.
4
Dodaj cebulę, czosnek, rozmaryn i karczochy i gotować, aż zmiękną, o 8 do 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Karczoch
Rozmaryn
Czosnek
Cebula
5
Dodać oliwki, wino, sos pomidorowy i bulion z kurczaka i doprowadzić do wrzenia. Wymień golonki jagnięce na patelni i wróć do wrzenia. Przykryć szczelnie i umieścić w piekarniku i gotować przez 1-1 / 2 godziny, aż do przetargu widelca.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rosół Z Kurczaka
Sos Pomidorowy
Trzcina Jagnięca
Oliwki
Wino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
Patelnia
6
Wyjąć i podawać z miękką polentą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
7
Podsmażyć cebulę i czosnek w oliwie z oliwek na średnim ogniu, aż półprzezroczyste, ale nie Brązowy (o 10 protokół).
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek
Czosnek
Cebula
8
Dodać tymianek i marchewkę i gotować 5 minut więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marchew
Tymianek
9
Dodaj pomidory. Doprowadzić do wrzenia, obniżyć ogień tylko bulgotanie, mieszając od czasu do czasu przez 30 minut. Doprawić solą do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidor
Sól
10
Podawać natychmiast lub odstawić do dalszego użycia. Sos można przechowywać w lodówce do tygodnia lub zamrażać do 6 miesięcy.