Golonka wołowa z pieczarkami i sosem żurawinowym
Golonka wołowa z pieczarkami i sosem żurawinowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 918 kalorii, 39g białka, oraz 65 g tłuszczu. Ten bezglutenowy przepis służy 2 i kosztuje 4,07 zł za porcję. Mieszanka żurawiny, grzyby, bulion wołowy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć żurawinę, można śledzić to danie główne z Budyń chlebowy z suszoną żurawiną jako deser. Jest idealny do Święto Dziękczynienia. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Sos Z Golonki Wołowej Na Polencie, Pieczona Golonka Wołowa, oraz Pieprzona Golonka Wołowa W Czerwonym Winie.
Instrukcje
Golonki wołowe doprawić solą i pieprzem. Na patelni, rozgrzać olej do palenia. Brązowe trzonki po obu stronach; usunąć olej. Na średnim ogniu w naoliwionej patelni, podsmażyć (10 minut) 4 gałązki tymianku,liść laurowy, zmiażdżony ząbek czosnku, pokrojona marchewka, posiekana cebula, pokrojony seler naciowy, i 2 szklanki żurawiny.
Dodać bulion wołowy; gotować, dusić i odtłuścić.
Włożyć trzonki i płyn do garnka z pokrywką; zagotować.
Piec (2 godziny); usunąć trzonki. W podsmażonej patelni roztopić masło.
Dodać 2 gałązki tymianku i mieloną szalotkę; smażyć na średnim ogniu (2 minuty).
Dodać suszoną żurawinę i grzyby. Podsmażyć (6 minut); wymieszać. Przelej płyn na patelnię z grzybami i suszonymi jagodami. Dusić (4 minuty), wyłączyć ogień i dodać posiekaną natkę pietruszki. Sparuj z polentą.