Golonka jagnięca duszona w białym winie z rozmarynem
Need a jaskiniowiec, bezglutenowe, bezmleczne i pierwotne danie główne? Jagnięcina duszona w białym winie z rozmarynem może być super przepis do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 380 kalorii, 39g białka, oraz 17g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.54 za porcję. Jeśli masz sól i pieprz, rozmaryn, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. 33 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 95%. Ten wynik jest spektakularny. Podobne przepisy to Duszony Goleń Jagnięcy, Manischewitz - Duszony Trzonek Jagnięcy, oraz Duszone Ravioli Z Jagnięciną.
Instrukcje
Na dużej patelni rozgrzać olej na średnim ogniu.
Dodaj trzonki do gorącej patelni i brązowej ze wszystkich stron; powinno to potrwać około 12 minut.
Zmniejszyć ogień do średnio-niskie, i dodać czosnek na patelni; gotować przez 30 do 40 sekund. Wymieszać w cebuli, i kontynuować gotowanie, aż półprzezroczyste, 6 do 8 protokół. Odstawić na patelnię i doprawić 2 łyżeczkami świeżego rozmarynu oraz solą i pieprzem do smaku.
Wlać wino, podnieść ogień do średniej wysokości i doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu. Zmniejszyć ogień do niskiego, przykryć szczelnie i gotować na wolnym ogniu, aż trzonki będą bardzo miękkie po przekłuciu nożem, 2 do 2 1/2 godziny. Obracaj raz lub dwa razy podczas gotowania i dodawaj wodę w razie potrzeby, aby utrzymać pierwotny poziom cieczy.
Podawać golonki przyozdobione gałązkami rozmarynu.