Golden Colcannon Pie
Przepis Golden Colcannon Pie może zaspokoić Europejskie pragnienie w okolicy 25 godzin. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 153 kalorie. Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 8 i kosztuje 38 centów za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i podnieś jajko, kapustę, masło i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 46%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Colcannon, Colcannon, oraz Colcannon dla podobnych receptur.
Instrukcje
Kapusta parowa w parowniku ustawionym na wrzącej wodzie, przykryta, aż będzie miękka, od 15 do 25 minut.
Zdejmij pokrywkę, a gdy ostygnie, drobno posiekaj liście.
Rozgrzej piekarnik do 191° z półką w środku.
Podczas gdy kapusta jest na parze, obrać i ćwiartki ziemniaków. Obficie przykryć ziemniaki zimną wodą w rondlu 3-4-litrowym i dodać 1 łyżeczkę soli. Doprowadzić do wrzenia, a następnie zmniejszyć ogień i energicznie dusić, częściowo pokryte, do miękkości, 25 do 30 minut.
Ziemniaki dobrze odcedzić i rozgnieść w dużej misce z 3 łyżkami masła. Wymieszaj kapustę, szalotki, sól i pieprz do smaku. Ostudzić do ogrzania i wymieszać z jajkiem.
Roztopić pozostałe 2 łyżki masła.
Pie talerz pędzla z odrobiną masła.
Mieszaninę ziemniaków równomiernie rozprowadzić na talerzu i posmarować pozostałym masłem.
Piec na złoty kolor, około 35 minut.
Odstawić na 10 minut przed podaniem.
* Ciasto można złożyć 1 dzień wcześniej. Całkowicie schłodzić, następnie przykryć i schłodzić. Odczekaj dodatkowe 10 minut lub tak, aby ciasto złociste, jeśli idzie prosto z lodówki do piekarnika.