Gofry Z Dyni Orzechowej
Orzechowe gofry z dyni mogą być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 408 kalorii, 9g białka, oraz 13g tłuszczu na porcję. Na 1,45 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Ten przepis od Allrecipes ma 2 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz proszek do pieczenia, sól, skrobię kukurydzianą i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 45%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Orzechowy Chleb Drożdżowy Dyniowy, Orzechowy Chleb Z Dyni, oraz Orzechowy Koktajl Dyniowy Kokosowy.
Instrukcje
Mąkę, cukier, skrobię kukurydzianą, proszek do pieczenia, cynamon, sól, imbir i gałkę muszkatołową połączyć w dużej misce.
Połącz żółtka jaj, mleko i dynię w średniej misce; dobrze wymieszaj.
Dodać do mieszanki mąki. Wymieszać z masłem. Białka ubić w małej misce miksera, aż uformują się miękkie szczyty. Delikatnie złożyć do mieszanki dyni.
Rozgrzej gofrownicę zgodnie ze wskazówkami producenta. W zależności od wielkości gofrownicy, wlać 1/2 szklanki do 1 1/2 szklanki ciasta na gorącym żelazku. Obficie posypać orzechami.
Piec przez 4 do 5 minut lub do zatrzymania gotowania na parze. Powtórz z pozostałym cieście i orzechami.
Podawać z sosem klonowym z dyni.
Podgrzać 1 szklankę syropu klonowego, 3/4 szklanki LIBBY ' s® 100 procent czystej dyni i 1/4 łyżeczki zmielonego cynamonu w małym rondlu do ogrzania.