Gofry Wieloziarniste
Gofry wieloziarniste to Wegetariańskie poranny posiłek. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 282 kalorie. Na 1,33 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Udaj się do sklepu i odbierz mąkę z ciasta, kiełki pszenicy, jogurt i przetwory owocowe oraz kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 41%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Gofry Wieloziarniste, Makeover Multigrain Wafle, oraz Wieloziarniste Gofry Słodowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wyposażenie specjalne: Gofrownica
Rozgrzej gofrownicę do średniej wysokości. Rozgrzej piekarnik do 200 stopni F (aby utrzymać ciepło gotowanych gofrów).
Wymieszać mąkę, mąkę kukurydzianą, owies, kiełki pszenicy, jeśli używasz, proszek do pieczenia, sól i soda oczyszczona w dużej misce.
W innej misce ubić maślankę, olej, cukier i jajka.
Wlać mieszaninę maślanki do mieszaniny mąki i delikatnie mieszać, aż tylko włączone (to jest w porządku, jeśli są jakieś grudki).
Lekko posmaruj górną i dolną część gofrownicy olejem. Napełnij gofrownicę około trzech czwartych drogi (niektóre gofrownice nadal powinny być widoczne). Zamknij delikatnie pokrywkę i gotuj, aż gofry będą złocisto-brązowe i chrupiące, 6 do 7 minut. Gotowane gofry trzymaj ciepłe w piekarniku lub przykryte folią na talerzu, podczas gdy pozostałe gofry.
Na każdy gofr wymieszać jogurt i konfitury owocowe.