Gofry Pancetta i cynamon
Pancettan i cynamon gofry może być dobry przepis, aby rozszerzyć swoje pudełko przepis na posiłek rano. Ten przepis służy 6 i kosztuje $3.29 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i przyjazny dla fodmap przepis ma 415 kalorii, 11g białka, oraz 33g tłuszczu na porcję. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 29 minut. Jeśli masz pancetta, orzechy włoskie, zmielony cynamon, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. 2 osoby próbowały i polubiły ten przepis. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 30%, co nie jest takie niesamowite. Spróbuj Gofry cynamonowo-kukurydziane z syropem jabłkowo-cynamonowym, Gofry jabłkowo-cynamonowe z syropem cynamonowym, oraz Zapiekanka Pancetta & Cinnamon Ricotta dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Wyposażenie specjalne: Gofrownica belgijska lub konwencjonalna
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Rozłóż orzechy włoskie w równej warstwie na blasze do pieczenia.
Piec przez 10 do 12 minut, aż tosty. Odstawić do ostygnięcia.
Rozgrzej i lekko nasmaruj gofrownicę.
Rozgrzać olej na średniej patelni na średnim ogniu.
Dodać pancetta i gotować, aż brązowy i chrupiące, o 3 do 5 protokół.
Przenieś pancettę na wyłożoną papierowym ręcznikiem blachę do pieczenia, aby ostygła.
W dużej misce do mieszania połączyć mieszankę wafli, jajka, olej roślinny, wodę, cynamon i sól. Używając trzepaczki, zmiksuj składniki, aż będą gładkie. Wmieszaj pancettę.
Wlać ciasto, używając ilości zalecanej przez producenta gofrownicy, do rozgrzanej gofrownicy. Gotować gofry przez 3 do 4 minut, aż złoty kolor będzie brązowy.
Umieść gofry na talerzach.
Posypać posiekanymi orzechami włoskimi i skropić syropem klonowym.