Gofry Pancetta i cynamon

Gofry Pancetta i cynamon
Pancettan i cynamonowe gofry mogą być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Na $3.29 za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 415 kalorii, 11g białka, oraz 33g tłuszczu każdy. Jeśli masz pancetta, sól koszerna, orzechy włoskie i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i przyjazne dla fodmap dieta. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 29 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 28%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Gofry cynamonowo-kukurydziane z syropem jabłkowo-cynamonowym, Gofry jabłkowo-cynamonowe z syropem cynamonowym, oraz Zapiekanka Pancetta & Cinnamon Ricotta.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Wyposażenie specjalne: Gofrownica belgijska lub konwencjonalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GofrownicaGofrownica
3
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
4
Rozłóż orzechy włoskie w równej warstwie na blasze do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzechy WłoskieOrzechy Włoskie
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
5
Piec przez 10 do 12 minut, aż tosty. Odstawić do ostygnięcia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
6
Rozgrzej i lekko nasmaruj gofrownicę.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GofrownicaGofrownica
7
Rozgrzać olej na średniej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
8
Dodać pancetta i gotować, aż brązowy i chrupiące, o 3 do 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Groszku Cukrowego, Pokrojonego Na 1-calowe Kawałki1/2 Szklanki Groszku Cukrowego, Pokrojonego Na 1-calowe Kawałki
9
Przenieś pancettę na wyłożoną papierowym ręcznikiem blachę do pieczenia, aby ostygła.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Groszku Cukrowego, Pokrojonego Na 1-calowe Kawałki1/2 Szklanki Groszku Cukrowego, Pokrojonego Na 1-calowe Kawałki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
10
W dużej misce do mieszania połączyć mieszankę wafli, jajka, olej roślinny, wodę, cynamon i sól. Używając trzepaczki, zmiksuj składniki, aż będą gładkie. Wmieszaj pancettę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej RoślinnyOlej Roślinny
Mieszanka GofrówMieszanka Gofrów
CynamonCynamon
1/2 Szklanki Groszku Cukrowego, Pokrojonego Na 1-calowe Kawałki1/2 Szklanki Groszku Cukrowego, Pokrojonego Na 1-calowe Kawałki
WodaWoda
JajkoJajko
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Miska Do MieszaniaMiska Do Mieszania
TrzepaczkaTrzepaczka
11
Wlać ciasto, używając ilości zalecanej przez producenta gofrownicy, do rozgrzanej gofrownicy. Gotować gofry przez 3 do 4 minut, aż złoty kolor będzie brązowy.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GofrownicaGofrownica
12
Umieść gofry na talerzach.
13
Posypać posiekanymi orzechami włoskimi i skropić syropem klonowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kawałki Orzecha WłoskiegoKawałki Orzecha Włoskiego
Syrop KlonowySyrop Klonowy
14
Podawać natychmiast
TrudnośćŚredni
Gotowe W29 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia3
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn