Gofry na zakwasie z szynką i serem
Gofry na zakwasie z szynką i serem mogą być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 358 kalorii, 17g białka, oraz 11g tłuszczu. Ten przepis służy 8. Na 1,43 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odebrać sól, musztarda dijon, jajko, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 52%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Gofry na zakwasie z szynką i serem, Gofry Z Kwaśną Śmietaną Na Zakwasie, oraz Pieczenie Chleba: Gofry Na Zakwasie.
Instrukcje
Rozpuścić drożdże w ciepłej wodzie w małej misce; odstawić 5 minut.
Dodać mleko i olej, mieszając trzepaczką. Lekko łyżka mąki do suchych miarek; wyrównać nożem.
Połączyć 2 szklanki mąki i cukru w małej misce.
Dodać mieszaninę mąki do mieszaniny drożdży, mieszając trzepaczką do momentu połączenia. Przykryć i odstawić w ciepłym miejscu (85), bez przeciągów, 1 godzinę lub do momentu, aż mieszanina będzie bąbelkowa. Wymieszaj ciasto. Przykryć i przechowywać w lodówce 24 godziny.
Pozostawić ciasto w temperaturze pokojowej 20 minut (ciasto będzie grube i gąbczaste). Zalać gofrownicę sprayem do gotowania i rozgrzać. Wymieszaj ciasto; dodaj 1/2 szklanki mąki, sól i jajko, mieszając trzepaczką.
Dodać ser i szynkę; dobrze wymieszać. Łyżka około 1/2 szklanki ciasta na gorącą gofrownicę, rozprowadzając ciasto na brzegach. Gotować 3 do 5 minut lub do czasu zakończenia; powtórzyć procedurę z pozostałym ciasto.
Aby przygotować sos, połącz syrop i musztardę w misce; wymieszaj trzepaczką.