Gofry maślane ze świeżymi truskawkami
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na poranne posiłki, więc spróbuj gofrów z maślanki ze świeżymi truskawkami. Ten wegetariański przepis służy 4 i kosztuje 2,37 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 517 kalorii, 9g białka, oraz 26g tłuszczu. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka syropu klonowego, mielony imbir, masło i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Z łyżeczką wynik 45%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Chrupiące gofry maślane z prażonymi truskawkami, Gofry Ze Świeżymi Truskawkami, oraz Gofry Ze Świeżymi Truskawkami.
Instrukcje
Rozgrzej 8-calową kwadratową gofrownicę nieprzywierającą. Rozgrzej piekarnik do 20
W dużej misce ubić mąkę z proszkiem do pieczenia, 1 łyżką cukru granulowanego i solą. W średniej misce ubijamy jajko z maślanką i masłem. Stopniowo mieszaj mokre składniki do mieszanki mąki; ciasto będzie grudkowate.
Wlać połowę ciasta do gofrownicy i piec, aż rumiane, o 5 protokół.
Przełożyć gofry do piekarnika, aby się ogrzały. Powtórz z pozostałym ciasto.
W misce wrzucić truskawki z pozostałymi 2 łyżeczkami cukru granulowanego. W małej misce, ubij śmietanę z brązowym cukrem i imbirem.
Gofry pokroić na 4 kwadraty. Ustaw 2 kwadraty waflowe na każdym talerzu i łyżka kwaśnej śmietany na wierzchu.
Udekorować truskawkami i podawać z syropem klonowym.