Gofry kukurydziane z nasionami Chia
Gofry kukurydziane z nasionami Chia mogą być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 7G białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 261 kalorii. Ten przepis służy 8. Na 37 centów za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka nasion chia, mąki kukurydzianej, maślanki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 33%, co nie jest takie niesamowite. Spróbuj Gofry pełnoziarniste z owsem, jabłkami i nasionami Chia, Szum o nasionach Chia i budyniu z truskawek Chia, oraz Krakersy Z Mąki Kukurydzianej Z Pestkami Dyni dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej gofrownicę zgodnie z instrukcją producenta.
Białka ubić w szklanej lub metalowej misce za pomocą miksera elektrycznego na wysokim poziomie, aż utworzą się sztywne szczyty. Podnieś trzepaczkę lub trzepaczkę prosto: białka jaj utworzą ostre szczyty.
Mąkę, mąkę kukurydzianą, nasiona chia, proszek do pieczenia, soda oczyszczona, cukier biały i sól ubić razem w misce.
Maślankę, olej rzepakowy i żółtka ubić razem w osobnej misce; wymieszać z mieszaniną mąki, aż ciasto będzie gładkie. Delikatnie złóż białka na ciasto, aż się wymieszasz.
Wlać około 1/4 szklanki ciasta do rozgrzanej gofrownicy; gotować zgodnie z instrukcją producenta do uzyskania złotego koloru, około 5 minut. Powtórz z pozostałym ciasto.