Gofry Jabłkowe
Gofry jabłkowe to Wegetariańskie poranny posiłek. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 7G białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 327 kalorii. Ten przepis służy 8 i kosztuje 33 centów za porcję. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Mieszanka oleju roślinnego, cukru pudru, sody oczyszczonej i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 43%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Czyste Jedzenie Bezglutenowe Wafle Jabłkowe, Wafle pełnoziarniste-bezglutenowe i wegańskie aka Wowwy Wafle, oraz Placek Jabłkowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wyposażenie specjalne: belgijska Gofrownica
Rozgrzej gofrownicę. Rozgrzej piekarnik do 200 stopni F, jeśli planujesz trzymać gotowane gofry w piekarniku.
Mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i sól ubić razem w średniej misce.
Odparowane mleko, mus jabłkowy, brązowy cukier, olej, wanilia i 3/4 szklanki wody ubić w dużej misce.
Składamy suche składniki na mokro i mieszamy aż się połączą. (Nie mieszaj za dużo-niektóre grudki są w porządku - po prostu upewnij się, że mąka jest pokryta.) Pozostawić ciasto do odpoczynku w temperaturze pokojowej przez 5 minut przed pieczeniem.
Chochla tyle ciasta do gofrownicy, aby wypełnić go do krawędzi, i gotować, aż chrupiące i brązowy, 6 do 7 protokół. (Można powiedzieć, że gofry są gotowe, gdy bardzo mało pary wychodzi z gofrownicy.) Kontynuować w partiach, aż wszystkie ciasto jest używany. Gotowane gofry trzymaj ciepłe w piekarniku lub przykryte folią na talerzu, podczas gdy pozostałe gofry.
Posypać cukrem pudrem i cynamonem, podawać z syropem klonowym.