Gofry czekoladowe z polewą karmelowo-bananową
Gofry czekoladowe z polewą karmelowo-bananową to bezglutenowe i wegetariańskie poranny posiłek. Ten przepis służy 6 i kosztuje 60 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 433 kalorie. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz banany, wodę, syrop kukurydziany i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 18%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Czekoladowa kanapka Ciastko Ciasto bananowe z soloną polewą karmelową, Polewa Bananowa Karmelowa, oraz Kremowa Polewa Karmelowo-Bananowa.
Instrukcje
W rondlu 1-ćwiartkowym wymieszać wszystkie składniki z wyjątkiem bananów.
Podgrzać do wrzenia na średnim ogniu, od czasu do czasu mieszając; usunąć z ognia. Delikatnie wymieszaj banany, aż będą dobrze pokryte. Trzymaj ciepło.
Gofrownica ciepła. (Gofrownice bez powłoki zapobiegającej przywieraniu mogą wymagać szczotkowania olejem roślinnym lub spryskiwania sprayem do gotowania przed dodaniem ciasta do każdego gofra.) W średniej misce wymieszaj wszystkie składniki gofrów łyżką do wymieszania.
Wlać ciasto na gorącą gofrownicę. (Sprawdź instrukcje producenta dla zalecanej ilości ciasta.) Zamknij pokrywę gofrownicy.
Piec każdy gofr około 5 minut lub do zatrzymania gotowania na parze. Ostrożnie wyjąć gofra.