Gofry cytrynowo-orzechowe
Gofry cytrynowo-orzechowe to Wegetariańskie przepis z 16 porcjami. Na 1,03 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 467 kalorii, 8G białka, oraz 29g tłuszczu. Mieszanka soli, jajka, mąka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 3 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Tylko kilku osobom spodobał się poranny posiłek. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 35%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Gofry Cynamonowo-Orzechowe Figowe, Gofry Bananowo-Orzechowe, oraz Gofry Bananowo-Orzechowe.
Instrukcje
Wyposażenie specjalne: Gofrownica
Rozgrzej piekarnik do 225 stopni F.
W dużej misce przesiać, aby połączyć mąkę, proszek do pieczenia, 2 łyżki cukru i soli. W małej misce ubić żółtka na gładką masę, następnie dodać mleko, olej roślinny, ekstrakt z cytryny i skórkę z cytryny. Zrób dobrze w środku suchych składników.
Wlać płynne składniki i delikatnie wymieszać ciasto, drewnianą łyżką, aż się połączy. Uważaj, aby nie przesadzić. W razie potrzeby można użyć ręcznego ubijaka lub miksera stojącego na niskiej prędkości.
W bardzo czystej misce ubijamy białka do spienienia.
Dodaj pozostały cukier i ubijaj, aż uformują się miękkie szczyty. Delikatnie złóż białka do ciasta.
Wlać około 1/4 szklanki do 1/2 szklanki ciasta do naoliwionej gofrownicy, posypać orzechami włoskimi, następnie zamknąć żelazko. Gotować na złoty kolor, około 5 minut, w zależności od ustawień gofrownicy.
Przełożyć na półmisek i ogrzać w niskim piekarniku. Powtórz z pozostałym ciasto.
Podawać na ciepło z syropem klonowym.