Gofry cytrusowe z kompot Marmolada

Gofry cytrusowe z kompot Marmolada
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na poranny posiłek, więc spróbuj gofrów cytrusowych z kompot z Marmolady. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 8G białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 391 kalorii. Ten przepis służy 6. Na 60 centów za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Udaj się do sklepu i odbierz pomarańcze, sodę oczyszczoną, maślankę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 46%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Marmolada z trzema cytrusami, Marmolada Z Pomidorów Cytrusowych, oraz Marmolada Z Cytrusów Żurawinowych dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Aby przygotować kompot, umieścić marmoladę, sok pomarańczowy, sok z cytryny i miód w małym rondlu na średnim ogniu; gotować 2 minuty lub aż Marmolada topi. Zmniejszyć ciepło i delikatnie wymieszać w pomarańczowych częściach; zachować ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plastry PomarańczyPlastry Pomarańczy
Sok PomarańczowySok Pomarańczowy
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
MarmoladaMarmolada
KompotKompot
MiódMiód
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Aby przygotować gofry, lekko łyżkę mąki do suchych miarek i wyrównać nożem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MiarkaMiarka
NóżNóż
3
Mąki i kolejne 6 składników (przez gałkę muszkatołową) połączyć w dużej misce, mieszając trzepaczką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gałka MuszkatołowaGałka Muszkatołowa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
4
Połącz maślankę, 1/3 szklanki wody, olej rzepakowy, skórkę pomarańczową i jajko w małej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
MaślankaMaślanka
Olej RzepakowyOlej Rzepakowy
WodaWoda
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
5
Dodać mieszaninę mleka do mieszaniny mąki, mieszając tylko do wilgotnego. Zalać gofrownicę sprayem do gotowania; rozgrzać. Łyżka około 1/3 szklanki ciasta na 4-calowy gofr na gorącej gofrownicy, rozprowadzając ciasto na krawędzie. Gotować przez 5 minut lub do zatrzymania gotowania na parze i powtórzyć procedurę z pozostałym cieście. Cukier puder przesiać na wierzchu gofrów.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier PuderCukier Puder
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GofrownicaGofrownica
6
Podawać z kompot pomarańczowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
KompotKompot
PomarańczowyPomarańczowy

Składniki

1warzywo (np. szpinak)2 łyżki plus 2 łyżeczki zimnego masła, podzielone2 łyżki plus 2 łyżeczki zimnego masła, podzielone1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreo1-1/4 łyżeczki suszonych płatków pietruszki, podzielonych1-1/4 łyżeczki suszonych płatków pietruszki, podzielonych1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepakowany brązowy cukierpakowany brązowy cukier3151 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepo 1 zmielonej gałce muszkatołowej, zielu angielskim i goździkachpo 1 zmielonej gałce muszkatołowej, zielu angielskim i goździkach2Spód: okruszki z herbatników graham8 (1/4-calowych) grubych plastrów sera szwajcarskiego8 (1/4-calowych) grubych plastrów sera szwajcarskiego1łyżka czerwony ocet winnyjajko, lekko pobitejajko, lekko pobite106papryka habanero3/4 szklanki mąki uniwersalnej (o3/4 szklanki mąki uniwersalnej (o1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreo1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreoświeży sok z cytrynyświeży sok z cytryny0warzywo (np. szpinak)1 ciasto funtowe z żurawiną, pokrojone w kostki o wymiarach 1/2 cala, tak aby uzyskać 2 szklanki (można też wykorzystać 2 szklanki resztek ciasta duńskiego lub pączków w połączeniu z suszoną żurawiną – patrz poniżej)1 ciasto funtowe z żurawiną, pokrojone w kostki o wymiarach 1/2 cala, tak aby uzyskać 2 szklanki (można też wykorzystać 2 szklanki resztek ciasta duńskiego lub pączków w połączeniu z suszoną żurawiną – patrz poniżej)1porcja startego parmezanuświeży sok pomarańczowyświeży sok pomarańczowy591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweMarmolada pomarańczowa o obniżonej zawartości cukru (np. Smucker ' s)Marmolada pomarańczowa o obniżonej zawartości cukru (np. Smucker ' s)1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreootarta skórka pomarańczowaotarta skórka pomarańczowa4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweświeże kawałki pomarańczy (około 2 pomarańczy)świeże kawałki pomarańczy (około 2 pomarańczy)6trochę posiekanej cukiniiCukier puderCukier puder0warzywo (np. szpinak)1/2 szklanki słodkiego wina marsala1/2 szklanki słodkiego wina marsala791 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 szklanka białego jęczmienia perłowego1 szklanka białego jęczmienia perłowego591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwePrażone kiełki pszenicyPrażone kiełki pszenicy99papryka habanero3/4 szklanki mąki pszennej (o3/4 szklanki mąki pszennej (o
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia10
Magazyn