Gofry Belgijskie Gryczane
Belgijskie gofry gryczane mogą być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 618 kalorii, 10g białka, oraz 20 g tłuszczu każdy. Na 2,38 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz mąkę gryczaną, cynamon, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Przynosi wam to moje przepisy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 45%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Gofry Belgijskie Gryczane, Gryczane Gofry belgijskie z sosem Klonowo-żurawinowym, oraz Gofry Belgijskie dla podobnych receptur.
Instrukcje
Posypać drożdże i 1 łyżka. cukru do średniej miski; wlać 1/2 szklanki ciepłej (11
woda nad nimi. Wymieszać i odstawić do spienienia, o 8 protokół.
Dodaj mleko, masło i mąkę, a następnie ubijaj, aż będzie gładka. Przykryć miskę folią i odstawić na noc na blacie (na lekko kwaśne gofry) lub schłodzić (na słodkie gofry).
Rano Rozgrzej piekarnik do 200 i ustaw 6 talerzy na stojaku. Rozgrzej belgijską lub zwykłą gofrownicę.
Dodaj jajka, sodę oczyszczoną, sól i wanilię do ciasta, a następnie ubijaj, aż będzie gładka. Pokrycie gorących gofrów natryskiem oleju do gotowania. Chochla 3/4 do 1 Puchar ciasto (lub ilość, że ekspres do gofrownicy kieruje) na gorącym żelazku i gotować, aż ładnie rumiane i chrupiące, 4 do 5 protokół.
Przenieść gofry bezpośrednio do regału piekarnika. Powtórz z pozostałym ciasto. (Jeśli piekarnik jest zbyt pełny, Usuń płyty.)
Tymczasem, w małej misce, połączyć pozostałe 2 łyżki. cukier i cynamon.
Gofry podzielić na sekcje i podzielić między ciepłe talerze.
Podawać z bananami, syropem klonowym, cukrem cynamonowym i jogurtem.