Gofry belgijskie cytrynowo-Makowe z syropem klonowym jeżyn
Need a FODMAP przyjazny i wegetariański posiłek poranny? Gofry belgijskie cytrynowo-Makowe z syropem klonowym z jeżyn mogą być świetnym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.27 za porcję. Jedna porcja zawiera 441 kalorii, 7G białka, oraz 23G tłuszczu. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Mieszanka pieczenia mix, masło, soda, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak smaczne. Z łyżeczką wynik 30%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Gofry z makiem cytrynowym z syropem klonowym, Gofry Belgijskie Cytrynowo-Makowe, oraz Gofry jogurtowe cytrynowo-Makowe z syropem jagodowym.
Instrukcje
Wymieszać mieszankę do pieczenia, makiem i skórką z cytryny.
Ubij razem sodę klubową, jajko i masło w małej misce; delikatnie ubijaj mieszaninę jaj do mieszaniny maku. (
Mieszanina będzie grudkowata.)
Ciasto gotować w rozgrzanej, naoliwionej gofrownicy belgijskiej na złoty kolor (około 3/4 do 1 szklanki ciasta każda).
Podawać z jeżyn syropem klonowym i, w razie potrzeby, crme frache.
Dekorować, w razie potrzeby.
Uwaga: Jeśli nie masz gofrownicy w stylu belgijskim, użyj 1/2 szklanki ciasta na każdy gofr w tradycyjnej gofrownicy.
Naleśniki cytrynowo-Makowe: przygotuj ciasto zgodnie z zaleceniami.
Wlać około 1/4 szklanki ciasta dla każdego naleśnika na gorącej, lekko nasmarowane patelni lub dużej patelni nonstick. Gotować naleśniki 3 do 4 minut lub aż szczyty są pokryte pęcherzyków i krawędzie wyglądają suche i gotowane; włączyć i gotować drugą stronę.