Gofry Belgijskie
Belgijskie gofry mogą być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 516 kalorii, 10g białka, oraz 27 g tłuszczu każdy. Na 99 centów za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz pod ręką śmietanę, lody, maślankę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Ten przepis jest lubiany przez 2 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 24%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Gofry Belgijskie, Gofry Belgijskie, oraz Gofry Belgijskie dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej gofrownicę. W dużej misce wymieszać suche składniki. Zrobić dobrze w środku i dodać maślankę, mleko, jajka i roztopione masło.
Wymieszać razem tylko do połączenia (nie OVERMIX ciasto!). Ciasto powinno wyglądać nieco grudkowato.
Spryskaj gofrownicę nieprzywierającym sprayem warzywnym.
Na gofrownicę wlać 1/2 szklanki ciasta lub ilość zalecaną przez gofrownicę; piec zgodnie z zaleceniami producenta.
Gotowe gofry udekorować cukrem cukierniczym i w razie potrzeby polać świeżymi jagodami, bitą śmietaną lub lodami.
Podawać na gorąco z patelni.
W schłodzonej misce ubij śmietanę, aż lekko zgęstnieje, około 2 minut.
Dodać cukier i maraschino. Ubić do miękkich, puszystych szczytów, około 2 minut.