Gobi Aloo (kalafior w stylu indyjskim z ziemniakami)
Gobi Aloo (kalafior w stylu indyjskim z ziemniakami) może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 129 kalorii. Ten bezglutenowy, cały 30, i wegańskie przepis służy 4 i koszty 98 centów za porcję. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Mieszanka oleju roślinnego, czosnek, kolendra, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak smaczne. Niewiele osób lubiło to indyjskie danie. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Z łyżeczką wynik 80%, to danie jest znakomite. Podobne przepisy to Przyprawiony kalafior Indyjski i ziemniaki {Aloo Gobi}, Indyjska Przyprawa Kalafior I Ziemniaki Akan Aloo Gobi, oraz aloo gobi curry, jak zrobić pendżabski aloo gobi / dhaba style.
Instrukcje
Rozgrzać olej na średniej patelni na średnim ogniu. Wymieszaj nasiona kminku, czosnek i pastę imbirową. Gotować około 1 minuty, aż czosnek jest lekko rumiane.
Dodać ziemniaki. Doprawić kurkumą, papryką, kminkiem, garam masala i solą. Przykryć i kontynuować gotowanie 5 do 7 minut mieszając od czasu do czasu.
Wymieszać kalafior i kolendrę do rondla. Zmniejsz ciepło do niskiego poziomu i przykryj. Mieszając od czasu do czasu, kontynuuj gotowanie 10 minut, lub aż ziemniaki i kalafior będą miękkie.
Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose
Indian działa bardzo dobrze z Gruener Veltliner, Riesling i musujące różowe. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Możesz spróbować Brundlmayer Kamptaler Terrassen Gruner Veltliner. Recenzenci bardzo to lubią z 4.3 z 5 gwiazdek i cena około 25 dolarów za butelkę.
![Brundlmayer Kamptaler Terrassen Gruner Veltliner]()
Brundlmayer Kamptaler Terrassen Gruner Veltliner
Kwieciste, delikatne owoce limonki, jabłka i sosny jabłko z nutą ziół, przypraw i drożdży, miękkie w pierwszym smaku, pomimo żywej kwasowości, a następnie proste, świeże na podniebieniu, sypkie owoce, niuanse mineralne, dobra struktura i równowaga, średnie ciało i drobne minerały w pikantnym wykończeniu.Idealny towarzysz wielu przystawek, takich jak wędzony pstrąg, szynka, zimne warzywa, tapas, czy świeży marynowany kozi ser z ziołami; również bardzo dobry z grillem rybnym, owocami morza lub pieczonym kurczakiem.