Go-To Crawfish Etouffee

Go-To Crawfish Etouffee
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne,więc spróbuj Raków etouffee. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.66 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 268 kalorii, 27g białka, oraz 16G tłuszczu na porcję. Ten przepis jest lubiany przez 24 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz masło, sól i mielony pieprz, zieloną cebulę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć masło można śledzić to danie główne z Ciasto Z Masłem Cynamonowym jako deser. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ten przepis jest typowy dla kuchni kreolskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 60%. Podobne przepisy to Chleb kukurydziany z serem Jalapeno z rakiem etouffee, Crawfish Etouffee, oraz Raki Étouffée.

Instrukcje

1
Roztopić masło w dużym, patelnia ciężka na średnim ogniu, i wymieszać cebulę, zielona papryka, zielona cebula, i seler; gotować warzywa, często mieszając, aż cebula jest półprzezroczysta i warzywa zaczęły mięknąć, o 10 protokół. Wymieszać w złocistej zupie grzybowej, pietruszkę, przyprawę Cajun, sól i czarny pieprz, i doprowadzić sos do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego3/4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego
1/2 Puszki (3 Uncje) Koncentratu Pomidorowego1/2 Puszki (3 Uncje) Koncentratu Pomidorowego
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
2
Delikatnie wymieszać mięso z ogona raków i dusić, aż ogony raków będą nieprzezroczyste, 10 do 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
RakiRaki
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić

Polecane wino: Wino Różane, Albarino, Sauvignon Blanc

Cajun świetnie komponuje się z winem różowym, Albarino i Sauvignon Blanc. Te niskie taniny, niższe wina alkoholowe będą uzupełniać ciepło w pikantnych potrawach cajun, zamiast sprawiać, że usta palą się bardziej. Możesz spróbować PRONTO Lambrusco Secco. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 5 z 5 gwiazdek i ceną około 20 dolarów za butelkę.
PRONTO Lambrusco Secco
PRONTO Lambrusco Secco
Purpurowy kolor. Aromaty są bogate w fioletową tęczówkę, goździki i lukrecję. Średnio mocny, suchy (secco), doskonałe stężenie, bogate wykończenie, obfite owoce, suche. To wino oferuje złożoność i bogactwo na podniebieniu.
TrudnośćŚredni
Gotowe W40 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia16
Magazyn