Gnudi

Gnudi
Gnudi może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Na 1,32 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 705 kalorii, 26g białka, oraz 23G tłuszczu. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Mieszanka mąki kaszy mannej, sól koszerna, parmezan i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć mąkę z kaszy mannej, można podążać za tym daniem głównym z Ciasto Sufletowe Z Semoliny jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 56%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Gnudi, Szpinak i Ricotta Gnudi, oraz Grochowy Gnudi (lub Gnocchi) z boczkiem i miętą dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wyłożyć dużą blachę do pieczenia papierem do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
2
Dodaj około trzech czwartych kaszy manny do arkusza, rozkładając ją, tworząc mniej więcej równą warstwę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kasza MannaKasza Manna
3
Resztę kaszy włożyć do średniej miski. Upewnij się, że jest miejsce w lodówce do przechowywania blachy do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kasza MannaKasza Manna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
4
Połącz ricottę, parmezan i sól w dużej misce. Użyj dużej drewnianej łyżki do zacieru i wymieszaj mieszaninę, aż będzie dobrze połączona.
Składniki, których będziesz potrzebować
ParmezanParmezan
Ser RicottaSer Ricotta
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Drewnianałyżka Drewniana
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
5
Umieścić mieszaninę w jednorazowym worku rurowym (lub zamykanym plastikowym worku). Palcami przerabiaj mieszaninę w kierunku końcówki i przekręć górną część worka. Użyj nożyczek kuchennych, aby wyciąć otwór o średnicy około 1 1/4 cala na końcu worka rurowego (lub w dolnym rogu plastikowej torby). Wymieszaj mieszaninę na tacy wyłożonej kaszą w 3 lub 4 długich liniach prostych, pozostawiając cal lub dwa odstępy między nimi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kasza MannaKasza Manna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nożyczki KuchenneNożyczki Kuchenne
Torby ZiplocTorby Ziploc
6
Przytrzymaj parę nożyczek kuchennych prostopadle do tacy (można użyć noża, ale nożyczki sprawiają, że szybciej i łatwiej) i ciąć każdy pasek ciasta co 1 1/4 do 1 1/2 cala wzdłuż jego długości. Chcesz zamienić każdy pasek w 9 lub 10 pudgy Little logs.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nożyczki KuchenneNożyczki Kuchenne
NóżNóż
7
Pracując z jednym małym kłodą na raz, delikatnie naciśnij końce między dłońmi, aby kłoda była krótsza i trochę bardziej pudgier, prawie okrągła. Staraj się nie tworzyć żadnych zagnieceń, jak to robisz (gnudi nie powinien wyglądać jak małe menele) lub żadnych zaostrzonych krawędzi. Trzymaj kłodę delikatnie w dłoni nad miską kaszy mannej. weź dużą szczyptę kaszy manny i posyp ją gnudi, delikatnie obracając gnudi, aby kasza manna pokryła każdy jej kawałek. Ostrożnie zwróć go na tacę pokrytą kaszą manną i powtórz z resztą dzienników. Upewnij się, że pozostawiasz trochę miejsca między każdym z nich na tacy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kasza MannaKasza Manna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
8
Pył semolina pozostała w misce nad gnudi. Przykryj szczelnie tacę folią i włóż ją do lodówki. Przechowywać gnudi w lodówce, odwracając je raz dziennie i pokrywając je ponownie, aż będą jędrne i nie będą już czuć się wilgotne-daj mu co najmniej 3 dni, ale nie więcej niż
Składniki, których będziesz potrzebować
Kasza MannaKasza Manna
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
1 Puszka (11,3 Uncji) Nektaru Brzoskwiniowego1 Puszka (11,3 Uncji) Nektaru Brzoskwiniowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
1
Napełnij dużą szeroką patelnię lub płytką garnek dwie trzecie pełną wodą, solij obficie i doprowadzaj do wrzenia na dużym ogniu. Tymczasem przenieść gnudi do dużego talerza, dając każdemu z nich delikatny, ale asertywny wstrząsnąć, aby usunąć wszelkie luźne semolina.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kasza MannaKasza Manna
Gruby Czerwony CukierGruby Czerwony Cukier
WodaWoda
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
GarnekGarnek
2
Umieść 3 łyżki masła na płytkiej patelni wystarczająco dużej, aby utrzymać gnudi w jednej warstwie, dodaj 1/3 szklanki gorącej osolonej wody i ustaw na średnim ogniu. gdy masło się stopi, zdejmij patelnię z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Dodaj pozostałe 4 łyżki masła do innej dużej patelni, Ustaw patelnię na średnim ogniu i pozwól, aby masło stopiło się i spieniło, aż stanie się lekko orzechowe i zmieni światło na złoty brąz.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Dodać szałwii do masła w jednej warstwie i gotować liście tylko, aż już chrupiące, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Szałwia LekarskaSzałwia Lekarska
5
Przełożyć je do ręczników papierowych, aby osuszyć i posypać solą. Przechowywać brązowe masło w ciepłym miejscu z tyłu pieca, off ciepła.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
PiecPiec
6
Włóż gnudi do wrzącej wody i gotuj, delikatnie potrząsając garnkiem raz (nie mieszaj gnudi), przez 2 minuty. (Możesz ustawić timer. nie gotuj ich dłużej, bo się rozpadną.) Ustawić patelnię z mieszaniną masła i wody na dużym ogniu. Użyj łyżki szczelinowej szybko przenieść gotowane gnudi do wody z masłem i gotować na energicznym wolnym ogniu, potrząsając patelnię od czasu do czasu (ponownie, nie mieszać gnudi), aż sos maślany lekko zgęstnieje i zaczyna przylegać do gnudi, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
SOSSOS
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
Zegar KuchennyZegar Kuchenny
PatelniaPatelnia
GarnekGarnek
7
Podawać gnudi na patelni lub podzielić gnudi między ciepłe płytkie miski.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
PatelniaPatelnia
8
Posypać parmezanem i odrobiną soli i udekorować liśćmi szałwii. polej tyle brązowego masła, ile chcesz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szałwia LekarskaSzałwia Lekarska
ParmezanParmezan
MasłoMasło
SólSól
1
U świni używam ricotty z owczego mleka, ponieważ lubię delikatną kwasowość. Ale tak długo, jak używasz naprawdę wilgotnej, miękkiej, kremowej ricotty, możesz ujść na sucho używając takiej zrobionej z krowiego mleka.
Składniki, których będziesz potrzebować
MlekoMleko
Ser RicottaSer Ricotta
2
Reprinted with permission from a Girl and Her Pig by April Bloomfield, © 2012 Ecco an imprint of Harper
3
Collins Publishers
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia16
Magazyn