Gnocchi ziemniaczane w bulionie grzybowym

Gnocchi ziemniaczane w bulionie grzybowym
Gnocchi ziemniaczane w bulionie grzybowym to Wegetariańskie przystawka. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 320 kalorii. Ten przepis służy 6. Na 1,29 zł za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Mieszanka selera, szczypiorku, grzybów cremini i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Jagnięce Ragu z ziemniaczanym Gnocchi: Pasticcio di Agnello con Gnocchi di Patate, Pieczarkowe Tortellini w bulionie grzybowym, oraz Bulion Grzybowy.

Instrukcje

1
Aby przygotować bulion, połącz pierwsze 9 składników w holenderskim piekarniku; doprowadzić do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 45 minut. Przecedzić przez sito do miski; wyrzucić ciała stałe. Wymieszać z sosem sojowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Limonki, Skórka Z 1, Sok Z Obu2 Limonki, Skórka Z 1, Sok Z Obu
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Rozgrzej piekarnik do 40
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
3
Roztopić masło w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
4
Dodaj 2 szklanki grzybów, 1 szklanka pora, i 1 szklanka marchewki; gotować 10 minut lub do miękkości, mieszając od czasu do czasu. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Świeżo Posiekane Liście Estragonu Do DekoracjiŚwieżo Posiekane Liście Estragonu Do Dekoracji
5
Aby przygotować gnocchi, przekłuć ziemniaki widelcem; piec w temperaturze 400 przez 1 godzinę lub do miękkości. Lekko schłodzić. Ziemniaki obrać; zacieru. Lekko łyżkę mąki do suchych miarek i wyrównać nożem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do SmakuPłatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
GnocchiGnocchi
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki W Kształcie Głowy PowietrznejCukierki W Kształcie Głowy Powietrznej
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
6
Połącz ziemniaki, 1 1/4 szklanki mąki, 1 łyżeczkę soli i żółtko. Dobrze wymieszać, aby uformować gładkie ciasto. Ciasto wyłożyć na lekko posypaną mąką powierzchnię. Zagniataj do uzyskania gładkiej masy; dodaj wystarczającą ilość pozostałej mąki, 1 łyżkę na raz, aby ciasto nie przylepiło się do rąk. Podziel ciasto na 4 równe porcje i uformuj każdą porcję w 15-calową linę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasteczka Imbirowe, PodzieloneCiasteczka Imbirowe, Podzielone
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do SmakuPłatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
7
Wytnij każdą linę na 15 (1-calowe) kawałki i rzuć każdy kawałek w piłkę. Przeciągnij zęby widelca nad każdą kulką, tworząc wklęsły kształt.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
8
Umieść gnocchi na blasze do pieczenia pokrytej sprayem do gotowania. Przykryć i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szczypta Płatków Mieszanych Warzyw, Lub Do Smaku1 Szczypta Płatków Mieszanych Warzyw, Lub Do Smaku
GnocchiGnocchi
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
9
Doprowadzić wodę do wrzenia w dużym holenderskim piekarniku.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Limonki, Skórka Z 1, Sok Z Obu2 Limonki, Skórka Z 1, Sok Z Obu
10
Dodać połowę gnocchi; gotować 1 1/2 minuty lub aż gnocchi pływaka. (Nie rozgotować lub gnocchi rozpadnie się.)
Składniki, których będziesz potrzebować
GnocchiGnocchi
11
Wyjąć gnocchi łyżką szczelinową; umieścić w durszlaku. Powtórz procedurę z pozostałymi gnocchi. Doprowadzić bulion na wolnym ogniu; wymieszać mieszaninę grzybów.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
GnocchiGnocchi
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
12
Umieść 10 gnocchi w każdej z 6 misek do zupy. Chochla 1 szklanka mieszanki bulionu do każdej miski; posypać szczypiorkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
GnocchiGnocchi
(najlepiej Bumble Bee Prime Filet Solid Albacore)(najlepiej Bumble Bee Prime Filet Solid Albacore)
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
(dostosuj Według Własnego Gustu)(dostosuj Według Własnego Gustu)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
ChochlaChochla
13
Podawać natychmiast.

Składniki

7941 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.pieczenie ziemniakówpieczenie ziemniaków1Batoniki toffi Heathkiełbasa wieprzowa bez osłonkikiełbasa wieprzowa bez osłonki12 łyżeczki czosnku w proszku2 szklanki posiekanych orzechów pekan (opcjonalnie)2 szklanki posiekanych orzechów pekan (opcjonalnie)2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe(1 cal) julienne-cut carrot(1 cal) julienne-cut carrot4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwecienko pokrojona marchewkacienko pokrojona marchewka3551 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwecienko pokrojony selercienko pokrojony seler4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwecienko pokrojone pieczarki creminicienko pokrojone pieczarki cremini7101 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepokrojone pieczarki creminipokrojone pieczarki cremini1łyżka czerwony ocet winnyciasteczka imbirowe, podzieloneciasteczka imbirowe, podzielone3551 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemąka uniwersalna, podzielonamąka uniwersalna, podzielona23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calaposiekany świeży szczypiorekposiekany świeży szczypiorek2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe(1-calowy) julienne-wycięty por(1-calowy) julienne-wycięty por4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwecienko pokrojony porcienko pokrojony por12 łyżeczki czosnku w proszkusos sojowy niskosodowysos sojowy niskosodowy1Batoniki toffi Heathpokrojony w kostkę chleb czerstwy (kostki 1/2 cala), bez skórekpokrojony w kostkę chleb czerstwy (kostki 1/2 cala), bez skórek1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreopokrojony w kostkę chleb czerstwy (kostki 1/2 cala), bez skórekpokrojony w kostkę chleb czerstwy (kostki 1/2 cala), bez skórek281 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.12 suszonych grzybków shiitake (ok.12 suszonych grzybków shiitake (ok.5gałązki tymiankugałązki tymianku1Średnia żółta cebula, posiekanaświeżo starty parmezan, plus skórka (opcjonalnie)świeżo starty parmezan, plus skórka (opcjonalnie)3Średnia żółta cebula, posiekanaświeżo starty parmezan, plus skórka (opcjonalnie)świeżo starty parmezan, plus skórka (opcjonalnie)

Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio

Włoski działa naprawdę dobrze z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Castello di Monsanto Il Poggio Chianti Classico Riserva z 4.8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 40 dolarów za butelkę.
Castello di Monsanto Il Poggio Chianti Classico Riserva
Castello di Monsanto Il Poggio Chianti Classico Riserva
Urodził się w winnicy "Il Poggio" (5,5 Ha, 310 m n. p. m.), od której w 1962 roku wziął swoją nazwę: Jest to pierwszy Chianti Classico Cru. Wykonany z 90% Sangiovese i 7% Canaiolo i 3% Colorino, starzeje się przez 20 miesięcy w beczkach z francuskiego dębu. Dziś stanowi najbardziej prestiżowy produkt firmy, doceniany na całym świecie. Produkowany jest tylko w najlepszych rocznikach. Firma zdecydowała się przechowywać znaczną ilość butelek tego wina w piwnicy będącej stałym archiwum, mogącym opowiedzieć historię Castello di Monsanto
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia30
Magazyn