Gnocchi Ziemniaczane

Gnocchi Ziemniaczane
Gnocchi ziemniaczane może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 1,55 zł za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 861 kalorii, 22g białka, oraz 43g tłuszczu. Ten przepis służy 4. 9 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jeśli masz masło, ser parmigiano-reggiano, rozdarte liście szałwii i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć niesolone masło można śledzić to danie główne z Pudding Czekoladowy Z Mleka Migdałowego jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Jagnięce Ragu z ziemniaczanym Gnocchi: Pasticcio di Agnello con Gnocchi di Patate, Gnocchi Ziemniaczane, oraz Gnocchi Ziemniaczane.

Instrukcje

1
Umieść ziemniaki w średnim garnku i dodaj wystarczającą ilość zimnej wody, aby pokryć o około 2 cale. Posolić wodę i doprowadzić do wrzenia na umiarkowanie wysokim ogniu. Gotować ziemniaki, aż łatwo Przekłute widelcem, 12 do 14 minut, w zależności od wielkości ziemniaków.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, UgotowanePokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, Ugotowane
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
2
Odcedzić ziemniaki i osuszyć w garnku na małym ogniu, około 3 minut. Przepchnąć ziemniaki przez młynek do żywności lub ricer do ziemniaków na lekko posypaną mąką powierzchnię roboczą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, UgotowanePokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, Ugotowane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2/3 Szklanki Cukru (4 1/4 Uncji)2/3 Szklanki Cukru (4 1/4 Uncji)
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
3
Zbierz ziemniaki na kopiec i zrobić studnię w centrum.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, UgotowanePokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, Ugotowane
4
Posypać połowę mąki do studni i delikatnie dodać jajka, żółtko i gałkę muszkatołową.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 (12 Uncji Płynu) Puszki Odparowanego Mleka1/2 (12 Uncji Płynu) Puszki Odparowanego Mleka
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
Cukierki Ratujące życieCukierki Ratujące życie
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
5
Składniki wymieszać ręcznie, aż do uzyskania miękkiego ciasta. W razie potrzeby dodawać więcej mąki, trochę na raz, aż ciasto będzie miało gładką, równomiernie zwilżoną konsystencję.
Składniki, których będziesz potrzebować
48 Do 56 Cukierków Life Savers48 Do 56 Cukierków Life Savers
Cukierki Ratujące życieCukierki Ratujące życie
6
Lekko mąkę powierzchnię roboczą i podzielić ciasto na sześć lub osiem porcji.
Składniki, których będziesz potrzebować
48 Do 56 Cukierków Life Savers48 Do 56 Cukierków Life Savers
Cukierki Ratujące życieCukierki Ratujące życie
7
Zwiń porcje w liny o grubości 1 cala i przetnij liny na kawałki o grubości 1 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Life SaversCukierki Life Savers
8
Rolka gnocchi na widelcu kształtować je, w razie potrzeby. Po uformowaniu gnocchi można przechowywać na blasze z mąką i luźno przykryć w lodówce do 8 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
GnocchiGnocchi
Cukierki Life SaversCukierki Life Savers
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
9
Kiedy będziesz gotowy do podania gnocchi, przynieś duży garnek osolonej wody do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
GnocchiGnocchi
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
10
Dodaj gnocchi i wymieszać kilka razy, aby zanurzyć i oddzielić je. Gotować na delikatnym wrzenia, aż gnocchi są miękkie i po prostu zaczyna się unosić, 2 do 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
GnocchiGnocchi
11
Gnocchi dokładnie odcedzić i podawać z pożądanym sosem lub serem.
Składniki, których będziesz potrzebować
GnocchiGnocchi
Pokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmPokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
1
W średnim garnku na średnim ogniu roztopić 3/4 szklanki (1 1/2 patyków) niesolonego masła z 8 rozdartymi świeżymi liśćmi szałwii. Gotować, aż masło jest lekko rumiane i pachnie orzechowy, 2 do 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Szałwiaświeża Szałwia
Pokrojone Mięso Mielone (salami, Szynka I/lub Indyk)Pokrojone Mięso Mielone (salami, Szynka I/lub Indyk)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
2
Umieścić gnocchi w naczyniu i posypać 3/4 szklanki startego sera Parmigiano-Reggiano. Łyżka brązowego masła nad gnocchi i udekorować liśćmi szałwii.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kapusta Włoska, Czyli Pekińska, Pokrojona W Paski O Grubości 2,5 CmKapusta Włoska, Czyli Pekińska, Pokrojona W Paski O Grubości 2,5 Cm
Parmigiano ReggianoParmigiano Reggiano
GnocchiGnocchi
Pokrojone Mięso Mielone (salami, Szynka I/lub Indyk)Pokrojone Mięso Mielone (salami, Szynka I/lub Indyk)
Pokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmPokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm

Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio

Chianti, Trebbiano i Verdicchio to świetny wybór dla Włochów. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Rodano Vigna Viacosta Chianti Classico z 4.4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 30 dolarów za butelkę.
Rodano Vigna Viacosta Chianti Classico
Rodano Vigna Viacosta Chianti Classico
Głębokie stężenie Sangiovese smaków klasycznej wiśni, ziemi i nuty dymionych orzechów pistacjowych. Wykonane w 100% z Sangiovese.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia19
Magazyn