Gnocchi Ziemniaczane
Gnocchi ziemniaczane może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 1,55 zł za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 861 kalorii, 22g białka, oraz 43g tłuszczu. Ten przepis służy 4. 9 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jeśli masz masło, ser parmigiano-reggiano, rozdarte liście szałwii i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć niesolone masło można śledzić to danie główne z Pudding Czekoladowy Z Mleka Migdałowego jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Jagnięce Ragu z ziemniaczanym Gnocchi: Pasticcio di Agnello con Gnocchi di Patate, Gnocchi Ziemniaczane, oraz Gnocchi Ziemniaczane.
Instrukcje
Umieść ziemniaki w średnim garnku i dodaj wystarczającą ilość zimnej wody, aby pokryć o około 2 cale. Posolić wodę i doprowadzić do wrzenia na umiarkowanie wysokim ogniu. Gotować ziemniaki, aż łatwo Przekłute widelcem, 12 do 14 minut, w zależności od wielkości ziemniaków.
Odcedzić ziemniaki i osuszyć w garnku na małym ogniu, około 3 minut. Przepchnąć ziemniaki przez młynek do żywności lub ricer do ziemniaków na lekko posypaną mąką powierzchnię roboczą.
Zbierz ziemniaki na kopiec i zrobić studnię w centrum.
Posypać połowę mąki do studni i delikatnie dodać jajka, żółtko i gałkę muszkatołową.
Składniki wymieszać ręcznie, aż do uzyskania miękkiego ciasta. W razie potrzeby dodawać więcej mąki, trochę na raz, aż ciasto będzie miało gładką, równomiernie zwilżoną konsystencję.
Lekko mąkę powierzchnię roboczą i podzielić ciasto na sześć lub osiem porcji.
Zwiń porcje w liny o grubości 1 cala i przetnij liny na kawałki o grubości 1 cala.
Rolka gnocchi na widelcu kształtować je, w razie potrzeby. Po uformowaniu gnocchi można przechowywać na blasze z mąką i luźno przykryć w lodówce do 8 godzin.
Kiedy będziesz gotowy do podania gnocchi, przynieś duży garnek osolonej wody do wrzenia.
Dodaj gnocchi i wymieszać kilka razy, aby zanurzyć i oddzielić je. Gotować na delikatnym wrzenia, aż gnocchi są miękkie i po prostu zaczyna się unosić, 2 do 3 protokół.
Gnocchi dokładnie odcedzić i podawać z pożądanym sosem lub serem.
W średnim garnku na średnim ogniu roztopić 3/4 szklanki (1 1/2 patyków) niesolonego masła z 8 rozdartymi świeżymi liśćmi szałwii. Gotować, aż masło jest lekko rumiane i pachnie orzechowy, 2 do 3 protokół.
Umieścić gnocchi w naczyniu i posypać 3/4 szklanki startego sera Parmigiano-Reggiano. Łyżka brązowego masła nad gnocchi i udekorować liśćmi szałwii.