Gnocchi ze szpinakiem w sosie portobello

Gnocchi ze szpinakiem w sosie portobello
Gnocchi szpinakowe w sosie portobello zajmują około 1 godziny i 25 minut od początku do końca. Za 1,15 USD za porcję przepis ten pokrywa 20% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis pozwala na przygotowanie 6 porcji o wartości 221 kalorii , 9 g białka i 5 g tłuszczu każda. Dobrze sprawdza się jako śródziemnomorska przystawka. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i sycący. Ten przepis z Taste of Home wymaga ziemniaków rdzawych, pieprzu, mleka i przypraw. Ogólnie rzecz biorąc, przepis ten otrzymuje dobrą ocenę Spoonacular wynoszącą 61% . Podobne przepisy obejmują Gnocchi i sałatkę z więdniętego szpinaku , Gnocchi z buraków ze stekiem i sosem z brązowego masła oraz Gnocchi z dyni piżmowej z sosem śmietanowym Whiskey .

Instrukcje

1
Umieść ziemniaki w rondlu i zalej wodą. Doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 15-20 minut lub do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do SmakuPłatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
2
Odpływ.
3
Na ciepłym palniku lub bardzo małym ogniu mieszaj ziemniaki przez 1-2 minuty lub do momentu odparowania pary. Przeciśnij przez praskę do ziemniaków lub sitko do małej miski; lekko ostudź. W holenderskim piekarniku doprowadź wodę do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do SmakuPłatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2/3 Szklanki Cukru (4 1/4 Uncji)2/3 Szklanki Cukru (4 1/4 Uncji)
2 Limonki, Skórka Z 1, Sok Z Obu2 Limonki, Skórka Z 1, Sok Z Obu
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
4
Za pomocą widelca zrób dołek w ziemniakach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do SmakuPłatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
5
Posyp ziemniaki mąką i włóż do dołka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do SmakuPłatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
6
Wymieszaj jajko, sól i szpinak; wlej do studzienki. Mieszaj, aż się połączą. Zagniataj 10-12 razy, tworząc miękkie ciasto.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jajka, Lekko Ubite Lub 1/2 Szklanki Zamiennika JajJajka, Lekko Ubite Lub 1/2 Szklanki Zamiennika Jaj
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do CiastOpakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
7
Podziel ciasto na cztery porcje. Na posypanej mąką powierzchni rozwałkuj porcje na wałki o grubości 1/2 cala; pokrój na kawałki o grubości 3/4 cala. Dociśnij i rozwałkuj każdy kawałek lekko posypanym mąką widelcem. Gotuj gnocchi we wrzącej wodzie partiami przez 30-60 sekund lub do momentu, aż wypłyną na powierzchnię.
Składniki, których będziesz potrzebować
GnocchiGnocchi
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
8
Wyjmij przez sitko i trzymaj w cieple.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
9
W dużym, nieprzywierającym rondlu podsmaż na maśle pieczarki i cebulę, aż zmiękną.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
10
Dodaj wino lub bulion; gotuj i mieszaj przez 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
11
Wymieszaj mąkę i bulion do uzyskania gładkiej konsystencji; wlej do patelni. Dodaj mleko. Doprowadź do wrzenia; gotuj i mieszaj przez 2 minuty lub do zgęstnienia. Dodaj 2 łyżki sera i przyprawy. Polej sosem gnocchi.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala
GnocchiGnocchi
4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 CalaBanany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
12
Posyp resztą sera.
Składniki, których będziesz potrzebować
4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 25 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia19
Magazyn