Gnocchi z oliwą z oliwek, pomidorami i parmezanem

Need a wegetariańska przystawka? Gnocchi z oliwą z oliwek, pomidorem i parmezanem może być świetnym przepisem do wypróbowania. Na 1,86 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 7G białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 278 kalorii. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 19 minut. Mieszanka bulionu z kurczaka, gnocchi, oliwy z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 36%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Oliwa z oliwek gotowany kurczak i rzodkiewka z cytrusowym Pesto, Makaron Pomidorowy, Oliwkowy I Parmezan, oraz Parmezan-zapiekana ricotta z sałatką z pomidorów, oliwek i bazylii dla podobnych receptur.
Instrukcje
Odciąć spiczasty koniec czosnku; umieścić czosnek na kawałku folii aluminiowej. Fold folia do uszczelnienia.
Piec w temperaturze 375 przez 1 godzinę; ostudzić. Wycisnąć miąższ z ząbków czosnku do miski i rozgnieść widelcem; odstawić.
Wymieszać razem olej i szałwia na małej patelni, i gotować na średnim ogniu 2 do 3 minut lub aż pachnące i chrupiące.
Usuń liście i osuszyć na ręczniku papierowym; rezerwy oleju.
Przygotuj gnocchi zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu, zastępując bulion z kurczaka wodą.
Odcedzić, rezerwując 1/4 bulionu szklanki.
Dodaj gnocchi i zarezerwowany olej do pieczonego czosnku w misce.
Dodaj zarezerwowane 1/4 szklanki bulionu z kurczaka, posiekane pomidory i pieprz, rzucając do herbu.
Posypać serem i liśćmi szałwii; podawać natychmiast.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Gnocchi w menu? Spróbuj sparować z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw.
![Autentyczne włoskie Chianti wykonane z winogron uprawianych w sercu toskańskiego regionu Chianti Classico. Znakomity wyraz winogron Sangiovese, ze znaczną kwasowością z niskiego pH gleby w tym regionie.Aromaty tego złożonego czerwonego wina wahają się od wiśni i śliwek do kwiatów mieczyka i ziemistego krzemienia. Taninowe, dębowe smaki są jasne i okrągłe, z suchym, ciepłym, ziemistym wykończeniem.Najlepiej smakuje z bardzo aromatycznymi daniami, takimi jak sosy na bazie pomidorów, ravioli z grzybami, pieczenie wołowiny lub wieprzowiny oraz mięso z dziczyzny od dziczyzny po bażanty. Doskonale nadaje się również do dojrzałych serów.Mieszanka: 85% Sangiovese, 15% Merlot i Cabernet Sauvignon]()
Autentyczne włoskie Chianti wykonane z winogron uprawianych w sercu toskańskiego regionu Chianti Classico. Znakomity wyraz winogron Sangiovese, ze znaczną kwasowością z niskiego pH gleby w tym regionie.Aromaty tego złożonego czerwonego wina wahają się od wiśni i śliwek do kwiatów mieczyka i ziemistego krzemienia. Taninowe, dębowe smaki są jasne i okrągłe, z suchym, ciepłym, ziemistym wykończeniem.Najlepiej smakuje z bardzo aromatycznymi daniami, takimi jak sosy na bazie pomidorów, ravioli z grzybami, pieczenie wołowiny lub wieprzowiny oraz mięso z dziczyzny od dziczyzny po bażanty. Doskonale nadaje się również do dojrzałych serów.Mieszanka: 85% Sangiovese, 15% Merlot i Cabernet Sauvignon
An authentic Italian Chianti made from grapes grown in the heart of Tuscany’s Chianti Classico region. An exquisite expression of the Sangiovese grape, with substantial acidity from the low pH of the soil in this region.The aromas of this complex red wine range from cherries and plums to gladiolus flowers and earthy flint. The tannic, oak-aged flavors are bright and round, with a dry, warm, earthy finish.Best enjoyed with very flavorful dishes, such as tomato-based sauces, mushroom ravioli, beef or pork roasts, and game meats from venison to pheasant. It is also excellent with mature cheeses.Blend: 85% Sangiovese, 15% Merlot and Cabernet Sauvignon