Gnocchi z masłem tymiankowym

Gnocchi z masłem tymiankowym
Gnocchi z masłem tymiankowym zajmuje od początku do końca około 1 godziny i 20 minut. Jedna porcja tego dania zawiera około 16 g białka, 28 g tłuszczu i łącznie 502 kalorie. Za 1,18 dolara za porcję otrzymasz danie główne dla 5 osób. Jest ono dostarczane przez Taste of Home. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Udaj się do sklepu i kup parmezan, sól, mąkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis przypadł do gustu 1 smakoszom i kucharzom. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskuje 36% wyniku, co nie jest aż tak niesamowite. Podobne przepisy to Gnocchi z sosem maślanym tymiankowym, Gnocchi ze słodkich ziemniaków z masłem tymiankowym oraz Gnocchi z masłem i cytryną z sosem maślano tymiankowym.

Instrukcje

1
Ziemniaki włóż do dużego rondla i zalej wodą. Doprowadzić do wrzenia. Zredukować ciepło; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 15-20 minut lub do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, UgotowanePokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, Ugotowane
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
2
Odpływ; z powrotem ziemniaki na patelnię.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, UgotowanePokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, Ugotowane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
3
Mieszaj ziemniaki na bardzo małym ogniu przez 1-2 minuty lub do momentu, aż para odparuje. Przeciśnij przez praskę do ziemniaków lub sitko do małej miski; lekko ostudzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, UgotowanePokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, Ugotowane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2/3 Szklanki Cukru (4 1/4 Uncji)2/3 Szklanki Cukru (4 1/4 Uncji)
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
4
Za pomocą widelca zrób w ziemniakach wgłębienie; posypać mąką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, UgotowanePokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, Ugotowane
Cukierki Ratujące życieCukierki Ratujące życie
5
Ubij jajko, sól i pieprz; wlać do dobrze. Mieszaj, aż się zmiesza. Na lekko posypanej mąką powierzchni zagniataj 10-12 razy, tworząc miękkie ciasto.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli ChceszSteki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
48 Do 56 Cukierków Life Savers48 Do 56 Cukierków Life Savers
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
6
Ciasto podzielić na cztery części. Na posypanej mąką powierzchni zwiń każdą porcję w liny o grubości 1/2 cala; pocięty na 3/4 cala. sztuki. Dociśnij i zwiń każdy kawałek lekko posypanym mąką widelcem.
Składniki, których będziesz potrzebować
48 Do 56 Cukierków Life Savers48 Do 56 Cukierków Life Savers
Cukierki Life SaversCukierki Life Savers
7
W holenderskim piekarniku zagotuj wodę. Gotuj gnocchi partiami przez 30–60 sekund lub do momentu, aż wypłyną.
Składniki, których będziesz potrzebować
GnocchiGnocchi
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Kostka Masła, Plus 3 łyżki Roztopionego Masła Do Posmarowania1 Kostka Masła, Plus 3 łyżki Roztopionego Masła Do Posmarowania
8
Wyjmij łyżką cedzakową; trzymaj się ciepło.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
9
W dużym, ciężkim rondlu rozpuść masło na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Posiekanej Cebuli1 Szklanka Posiekanej Cebuli
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
10
Dodaj tymianek i gnocchi; delikatnie wymieszać do pokrycia.
Składniki, których będziesz potrzebować
GnocchiGnocchi
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
11
W razie potrzeby posyp serem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmPokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm

Polecane wino: Chianti, Verdicchio, Trebbiano

Gnocchi można łączyć z Chianti, Verdicchio i Trebbiano. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie wina białe, które dobrze komponują się z rybami i białym mięsem, natomiast Chianti to świetne włoskie czerwone wino do cięższych, odważniejszych dań. Taittinger Brut La Francaise z oceną 4,3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 45 dolarów za butelkę.
Taittinger Brut La Francaise
Taittinger Brut La Francaise
Szampan ten jest mieszanką około 30 winnic Chardonnay i Pinot Noir, odpowiednio 40% i 60% całości, z kilku zbiorów doskonale dojrzałych winogron.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 20 m.
Porcje5
Ocena Zdrowia6
Magazyn