Gnocchi z grzybami i dyni
Gnocchi z grzybami i dyni może być tylko Morze Śródziemne przepis, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 519 kalorii, 5G białka, oraz 40 g tłuszczu na porcję. Na 4,72 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Sprawdza się jako dość drogie przystawki. Mieszanka pietruszki, tymianek, sól koszerna i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 66%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Gnocchi Z Dyni, Gnocchi Z Dyni, oraz Gnocchi Z Dyni dla podobnych receptur.
Instrukcje
Łatwiej jest pokroić szyjkę dyni równomiernie niż żarówkę, co jest ważne dla tego przepisu. Pozostałą żarówkę używamy do zupy.
Odciąć i wyrzucić koniec łodygi squasha, a następnie odciąć szyję. Użyj noża do parowania lub ostrej obieraczki do warzyw, aby odciąć skórkę na tyle głęboko, aby dotrzeć do jasnego pomarańczowego miąższu squasha. Przyciąć szyję, aby wyprostować boki, a następnie pokroić wzdłuż w plastry o grubości 1/2 cala.
Pokroić plastry w 1/2-calową kostkę. (Potrzebujesz około 3 szklanki pokrojonej w kostkę squasha.) Jeśli masz mniej niż 3 szklanki, obrać cebulkę kabaczka, przeciąć ją na pół i zeskrobać nasiona. Przyciąć i wyciąć tyle żarówki, ile potrzebujesz do 1/2-calowej kości. Zarezerwować Pozostałe squash do innego użytku.
Wyłożyć blachę do pieczenia ręcznikami papierowymi.
Rozgrzej cienką warstwę oleju rzepakowego na średnim ogniu na patelni wystarczająco dużej, aby pomieścić squasha w jednej warstwie (lub gotować squasha w dwóch partiach). Gdy olej jest gorący, dodać masło i lekko brązowy.
Dodać Kabaczek, sól i pieprz do smaku, i liście szałwii. Gotować, mieszając kawałki do brązowych je ze wszystkich stron, przez 4 do 6 protokół, lub do miękkości przez cały. Zmniejszyć ogień w razie potrzeby gotować squash i brązowy go lekko, bez spalania; najlepszym sposobem, aby zobaczyć, czy squash jest w pełni gotowane jest zjeść kawałek.
Odcedzić Kabaczek na jednym końcu wyłożonej papierowym ręcznikiem blachy do pieczenia i odstawić liście szałwii do dekoracji. Wytrzyj patelnię papierowym ręcznikiem i odstaw na bok.
Odetnij twarde łodygi i pokrój czapki w plasterki o grubości 1/4 cala.
Podgrzać cienką warstwę oleju rzepakowego na tej samej patelni na dużym ogniu. Gdy olej zacznie dymić, dodaj grzyby i sól i smaż przez około minutę. Grzyby wchłoną olej i nie powinny płakać żadną cieczą.
Dodać masło, szalotki, tymianek, i pieprz, następnie wrzucić i podsmażyć, aż grzyby są dokładnie gotowane, 3 do 4 minut w sumie.
Grzyby odcedzić na wyłożonej papierowym ręcznikiem blasze do pieczenia. Gnocchi należy ugotować na dwóch patelniach: wytrzeć patelnię z grzybów ręcznikami papierowymi i dodać do niej lekką powłokę oliwy z oliwek i drugą dużą patelnię.
Rozgrzać olej na średnim ogniu do nagrzania.
Dodaj 1 łyżkę masła do każdej patelni. Gdy masło rumiane, podzielić gnocchi między dwie patelnie i doprawić do smaku z solą i pieprzem. Gdy gnocchi zaczęły brązowy, wstrząsnąć i obrócić Patelnie, rzucając gnocchi tak, że brązowy i chrupiące ze wszystkich stron, o 2 1/2 protokół.
Dodać Kabaczek, grzyby, i szczypiorek i ciepła tylko przez. Łyżka gnocchi i warzywa na talerzach i powrót jedną patelnię na dużym ogniu.
Dodać pozostałe 2 łyżki masła i gotować, aż będzie bogaty brązowy, a następnie szybko dodać natkę pietruszki trzeszczy przez kilka sekund. Stojąc z tyłu - masło rozpryśnie się-Dodaj wyciśnięcie połowy cytryny. Łyżka brązowego masła i ziół na gnocchi i wokół talerzy.
Dekoruj zarezerwowanymi liśćmi szałwii.