Gnocchi z dynią i szałwią
Gnocchi z dynią i szałwią może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 338 kalorii, 9g białka, oraz 12g tłuszczu. Ten bezmleczny przepis służy 4 i kosztuje 1,93 zł za porcję. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Przynosi wam to moje przepisy. Udaj się do sklepu i odebrać por, pancetta, czosnek, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 29%, to danie nie jest tak spektakularne. Spróbuj Dyniowe Gnocchi w maśle szałwiowym, Pełnoziarniste Gnocchi z sosem z szałwii dyniowej, oraz Dyniowe Gnocchi w sosie z rumianego masła szałwiowego dla podobnych receptur.
Instrukcje
Gotuj gnocchi zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu, pomijając sól i tłuszcz.
Podczas gdy gnocchi gotuje, rozgrzać olej w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodaj pancetta, i gotować 3 protokół lub aż chrupiące.
Dodaj grzyby, por, i czosnek; smażyć 7 minut lub do miękkości. Zmniejsz ciepło do niskiego poziomu. Wymieszać w sosie Alfredo, Dynia, sól, i pieprz; gotować 2 protokół lub do dokładnie ogrzane. Wymieszać z bulionem i szałwią.
Dodaj gnocchi do sosu na patelni, i wrzucić delikatnie. Łyżka do poszczególnych misek i udekorować liści szałwii, w razie potrzeby.
Gnocchi (NYOH-kee) to słowo oznaczające " pierogi."Można znaleźć komercyjne gnocchi w dużych supermarketach w tym samym przejściu co suchy makaron.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Chianti, Trebbiano i Verdicchio to świetny wybór dla Włochów. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Jednym z win, które można spróbować jest Santa Margherita Chianti Classico Riserva. Ma 4,8 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 27 dolarów.
![Santa Margherita Chianti Classico Riserva]()
Santa Margherita Chianti Classico Riserva
Autentyczne włoskie Chianti wykonane z winogron uprawianych w sercu toskańskiego regionu Chianti Classico. Znakomity wyraz winogron Sangiovese, ze znaczną kwasowością z niskiego pH gleby w tym regionie.Aromaty tego złożonego czerwonego wina wahają się od wiśni i śliwek do kwiatów mieczyka i ziemistego krzemienia. Taninowe, dębowe smaki są jasne i okrągłe, z suchym, ciepłym, ziemistym wykończeniem.Najlepiej smakuje z bardzo aromatycznymi daniami, takimi jak sosy na bazie pomidorów, ravioli z grzybami, pieczenie wołowiny lub wieprzowiny oraz mięso z dziczyzny od dziczyzny po bażanty. Doskonale nadaje się również do dojrzałych serów.Mieszanka: 85% Sangiovese, 15% Merlot i Cabernet Sauvignon