Gnocchi z dyni z masłem szałwiowym brązowym
Przepis Butternut Squash Gnocchi z szałwiowym brązowym masłem może zaspokoić Twoje śródziemnomorskie pragnienie w około 4 godziny. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 22g białka, 30 g tłuszczu, oraz w sumie 550 kalorii. Na 1,48 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 6. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odebrać mąkę uniwersalną, ziemniaki russet, dyni i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 52%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Gnocchi z dyni z masłem szałwiowym, Gnocchi z dyni z masłem szałwiowym, oraz Makaron z dyni w maśle szałwiowym brązowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 204°.
Pokroić na pół; wyrzucić nasiona.
Placesquash połówki, pokroić bok do góry, na arkuszu do pieczenia i pędzla z olejem. Pieczeń, aż squash jestbardzo miękkie, gdy Przekłute szaszłykiem i rumiane w miejscach, o 1 1/2 godziny.Lekko schłodzić. Miąższ miąższu z dyni intoprocesor; puree do gładkości.
Transferdo średni rondel; stale mieszać overmedium ciepła, aż soki odparują ipuree zgęstnieje, o 5 minut. Super.Środek 1 szklanka (zapakowane) puree do squasha (rezerwy pozostałej squasha do innego użytku).
Tymczasem gotować ziemniaki w średnichsaucepan wrzącej osolonej wody, aż do bardzotrzymacz, około 20 minut.
Drenaż. Whilepotato jest ciepłe, naciśnij przez ricerinto ziemniaków średniej miski; ostudzić całkowicie. Zmierz2 kubki (luźno zapakowane) ziemniaków riced (reserveremaining ziemniaków do innego użytku).
Wymieszać squash, ziemniaki, 1/2 szklanki parmezanu, jajko, gałka muszkatołowa, i sól w dużej misce.Stopniowo dodawać 1 3/4 szklanki mąki, zagniatać w mieszaninie w misce, aż ciasto utrzyma się i będzie prawie gładkie. Jeśli ciasto jestbardzo lepkie, dodaj więcej mąki przez łyżki stołowe.Ciasto wyłożyć na mąkę; zagniatać krótko, aż będzie gładkie. Podzielony na 8 równych części.
Linia 2 duże obramowane blachy do pieczenia zm.
Posypać pergaminem lekko. Pracując z 1 kawałkiem ciasta na raz, rozwałkuj ciasto na mące do liny o grubości około 1/2 cala.
Wytnij linę w poprzek na kawałki 3/4 cala. Pracując z 1 kawałkiem na raz,zwijaj gnocchi z tyłu palców widelca zanurzonych w mące, tworząc grzbiety z 1 strony.
Transfergnocchi do blach do pieczenia. Powtórz zprzebarwianie ciasta. Przykryć luźno plasticwrap i schłodzić co najmniej 1 godzinę. DO AHEAD: Canbe wykonane 6 godzin do przodu. Przechowywać w lodówce.
Pracując w 2 partiach, gotuj gnocchi w dużym garnku z wrzącą osoloną wodą, aż do bardzo długiego czasu, 15 do 17 minut (gnocchi wypłynie na powierzchnię, ale może wypłynąć na powierzchnię, zanim będzie całkowicie ugotowane). Używając łyżki szczelinowej, przenieś gnocchi na te same pergaminowe arkusze. Super. DO AHEAD: może być wykonany8 godzin wcześniej. Przykryć luźno i schłodzić.
Masło gotować w ciężkich dużych patelni overmedium ciepła tylko do złotego, mieszającczęsto, 3 do 4 protokół.
Dodać szałwię; wymieszać 1minute.
Dodać gnocchi; gotować do ogrzania i pokryte masłem, 5 do 7minutes. Doprawić solą i pieprzem.
Podawać z dodatkiem parmezanu.
Bastianich 2008 Vespa Bianco (Włochy, 38 USD), białe wino z dzikimi kwiatami i nutami cytrusowymi.