Gnocchi z dyni z kaczką Confit i Chardą Szwajcarską
Gnocchi z dyni z kaczką Confit i boczkiem szwajcarskim może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 578 kalorii, 46g białka, oraz 32G tłuszczu każdy. Na 3,24 zł za porcję, ten przepis okładki 42% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dość drogie przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Ten przepis od Epicurious ma 2 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz pecorino romano, masło, jajko i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć jajko można śledzić to danie główne z Ciasto czekoladowo-pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 82% to danie jest super. Podobne przepisy to Gnocchi Z Dyni Z Kaczką Confit I Chardą Szwajcarską, Pieczona dynia Maślana i Chard szwajcarski, oraz Risotto z dyni, Chardą Szwajcarską i jabłkami.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 260°.
Ułóż połówki squasha, ściąć boki w dół, w płytkiej patelni do pieczenia naoliwionej i połóż ziemniaki obok. Pieczone warzywa w środku piekarnika, aż squash będzie miękki, o 25 protokół.
Przenieść squash do deski do krojenia i ziemniaki do piekarnika rack, następnie kontynuować pieczenie ziemniaków do miękkości, o 12 minut więcej.
Gdy jest wystarczająco chłodny, aby obsłużyć, zeskrobać mięso z squasha, odrzucając skórę, a następnie zmusić mięso przez ricer do miski. Odmierz 3/4 szklanki przecieru i włóż do innej miski (resztę rezerwy do innego użycia).
Usuń skórę z ziemniaków, gdy jeszcze gorące i wcisnąć miąższ przez ricer do miski z kabaczkiem.
Rozprowadzić purée z dyni i ziemniaków w innej płytkiej patelni do pieczenia i całkowicie ostudzić.
Do miski wrzucić przecier i wymieszać z jajkiem, serem, tymiankiem, szałwią, solą, białym pieprzem i gałką muszkatołową.
Dodaj mąkę, a następnie delikatnie wyrabiaj ciasto ręcznie przez 1 minutę (będzie miękkie i lekko lepkie).
Ciasto wyłożyć na posypaną mąką deskę do krojenia i pokroić na 3 porcje. Delikatnie zwiń każdą porcję w długi dziennik o grubości około 3/4 cala.
Każdą kłódkę pokroić na kawałki 3/4 cala nożem z mąką.
Docisnąć kawałek ciasta do zębów z mąki widelca i popchnąć mąką kciukiem w ruchu do przodu w kierunku końca zębów, pozwalając gnocchi spadać z widelca na mąkę ręcznik kuchenny. Powtórzyć z pozostałymi kawałkami ciasta.
Gotować nogi kaczki, boki skóry w dół, partiami w dużej patelni ciężkich na umiarkowanym ogniu, obracając raz, aż rumiane i niektóre tłuszczu jest renderowane, o 5 protokół.
Przenieść kaczkę do oczyszczonej deski do krojenia, a następnie wyrzucić wszystkie oprócz 1 łyżki tłuszczu z patelni, rezerwując patelnię.
Gdy kaczka jest wystarczająco chłodna, aby sobie poradzić, Odrzuć skórę i kości, a następnie pociągnij mięso na kawałki o grubości 1/4 cala.
Roztopić 3 łyżki masła w 12-calowej ciężkiej patelni i usunąć z ognia. Gotuj gnocchi w 3 partiach w 6-litrowym garnku z wrzącą osoloną wodą, mieszając od czasu do czasu, aż centra zostaną ugotowane, około 3 minut. (Gnocchi unosi się na górę po około 1,5 minuty.)
Przenieść jako gotowane z rowkiem łyżką do masła w patelni.
Roztopić pozostałe 2 łyżki masła w 3-do 4-kwartowym ciężkim rondlu na umiarkowanym ogniu, następnie wymieszać z boczniakiem i solą. Gotować, pod przykryciem, tylko do zwiędnięcia, 2 do 3 protokół.
Podczas chard więdnięcie, ciepło zarezerwowane tłuszczu kaczki na patelni na umiarkowanie wysokim ogniu, aż gorące, ale nie palenie, następnie Duck sauté, mieszając często, aż lekko rumiane, 2 do 3 protokół.
Dodaj chard, w tym płyn do gotowania, i kaczki do gnocchi i gotować na umiarkowanym ogniu, podrzucając delikatnie, aż do ogrzania.
* Squash-purée ziemniaczane można zrobić 1 dzień wcześniej, całkowicie schłodzić, a następnie schłodzić, przykryć. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed kontynuowaniem.