Gnocchi z brązowym masłem i szałwią
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj Gnocchi z brązowym masłem i szałwią. Ten przepis służy 6 i kosztuje 59 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 313 kalorii, 9g białka, oraz 15 g tłuszczu. 16 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odebrać jajko, ziemniaki russet, sól koszerna, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 45%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Gnocchi Z Brązowym Masłem I Szałwią, Gnocchi z brązowym masłem i szałwią, oraz Słodkie ziemniaczane Gnocchi z brązowym masłem i szałwią dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Wlać kopiec koszernej soli na obramowaną blachę do pieczenia. Nakłuj ziemniaki widelcem i włóż je do soli; zapobiega to brązowieniu ziemniaków i wyciąga ich wilgoć.
Piec ziemniaki do przetargu widłowego, o 45 protokół.
Odstawić, aż po prostu chłodny wystarczy obsłużyć.
Połowę ziemniaków przekrój wzdłuż i zgarnij miąższ do garnka do ziemniaków; wyrzuć skórę. Nacisnąć miąższ przez ricer na mąkę blat lub deskę do krojenia; ostudzić 3 do 4 minut.
Lekko rozłóż ziemniaki. W małej misce ubić jajko z 1/2 łyżeczki soli i skropić ziemniakami.
Mieszankę ziemniaczaną posypać 1 szklanką mąki i zagniatać do uzyskania gładkiego ciasta, dodając do 1/2 szklanki więcej mąki, jeśli ciasto jest lepkie. Przykryj ręcznikiem kuchennym i pozostaw 10 minut.
Lekko zmyć powierzchnię. Ciasto podzielić na 6 sztuk i zwinąć w "węże" o średnicy około 1/2 cala.
Pokroić w 1/2-do-1-cala długości za pomocą noża stołowego lub noża; przenieść do pergaminu wyłożonej blachy do pieczenia i lekko odkurzyć mąką.
Dodać sos: roztopić masło na dużej patelni na dużym ogniu. Gotować, mieszając, aż masło rozwinie brązowe drobinki i pachnie orzechowo. Obserwuj go uważnie, aby nie dopuścić do spalania ciał stałych masła.
Doprowadzić duży garnek osolonej wody do wrzenia.
Dodaj gnocchi; poczekaj, aż wypłyną na powierzchnię, a następnie gotuj na wolnym ogniu jeszcze 30 sekund. (Smak jeden, aby upewnić się, że jest gotowane przez.) Przywrócić brązowe masło na średnim ogniu. Scoop gnocchi z garnka z pająkiem lub szczeliny łyżką, przenieść do patelni i wrzucić, aż niektóre z brązowych drobinek masła trzymać się gnocchi.
Dodać płatki czerwonej papryki, szałwia i kilka łyżek wody gnocchi gotowania; wrzucić ponownie.
Zdjąć z ognia i dodać połowę sera. Dzielimy na miski i topujemy z pozostałym serem.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Chianti, Trebbiano i Verdicchio to moje najlepsze propozycje dla włoskiego. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Można spróbować Felsina Berardenga Chianti Classico (pół butelki). Recenzenci bardzo lubią to z 4.2 z 5 gwiazdek i cena około 13 dolarów za butelkę.
![Felsina Berardenga Chianti Classico (pół butelki)]()
Felsina Berardenga Chianti Classico (pół butelki)
"Pokazuje świeże jagody, z nutami kwiatów, świeżych ziół i czekolady. Treściwe, ze świeżym podniebieniem, dobrze zintegrowanymi taninami i zrównoważonym wykończeniem. Dużo wiśni i lekkiej przyprawy. Najlepszy po 2003 roku."- Wine Spectator