Gnocchi w sosie Fontina

Gnocchi w sosie Fontina
Gnocchi w sosie Fontina wymaga ok. 20 minut od początku do końca. Ten przepis służy 4. To danie główne ma 642 kalorie, 21g białka, oraz 44g tłuszczu na porcję. Na 2,19 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz ser fontina, bazylia, masło, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Ten przepis od Allrecipes ma 1 fanów. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 26%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Podobne przepisy to Ravioli Z Fontinanem I Sosem Orzechowym Przepis, Polenta zapiekanka z Fontinanem i sosem pomidorowym, oraz Prosciutto & Fontina kurczak w sosie cytrynowo-grzybowym.

Instrukcje

1
Doprowadzić do wrzenia duży garnek lekko osolonej wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
Drobno Starty świeży Lub Odsączony Chrzan PrzygotowanyDrobno Starty świeży Lub Odsączony Chrzan Przygotowany
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
2
Dodać gnocchi, i gotować do miękkości, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
GnocchiGnocchi
3
Odcedzić i odstawić.
4
Gdy gnocchi trafi do garnka, Uruchom sos, tak jak chcesz, aby gnocchi zostało zrobione jako pierwsze. Masło rozpuścić w rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
GnocchiGnocchi
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
5
Dodać szalotki i gotować przez kilka minut, aż do miękkości. Wymieszać śmietanę i podgrzać do prawie wrzenia. Stopniowo wymieszaj sery fontina i parmezan, uważając, aby nie zagotować. Wymieszać, aż będzie gładka, a następnie natychmiast zdjąć z ognia, lub sos może zbrylać.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
Takie Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepak Lub Liście Buraka, łodygi PrzycięteTakie Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepak Lub Liście Buraka, łodygi Przycięte
Ser FontinaSer Fontina
Przygotowany Biszkopt, Przekrojony Poziomo Na Dwa KawałkiPrzygotowany Biszkopt, Przekrojony Poziomo Na Dwa Kawałki
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
6
Umieścić gnocchi do serwowania potraw, i łyżką sos na nich.
Składniki, których będziesz potrzebować
GnocchiGnocchi
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
7
Dekoruj posiekaną świeżą bazylią.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Mocno Upakowanych Liści Bazylii1 Szklanka Mocno Upakowanych Liści Bazylii

Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio

Gnocchi w menu? Spróbuj sparować z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Tenuta di Nozzole La Forra Chianti Classico Riserva z 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 34 dolarów za butelkę.
Tenuta di Nozzole La Forra Chianti Classico Riserva
Tenuta di Nozzole La Forra Chianti Classico Riserva
Rześkie, dojrzałe, czerwone jagody i wiśniowe aromaty są kształtowane przez żywą, świeżą kwasowość. W ustach smaki pokazują Klasyczne Sangiovese nuty ziemi, grzybów i skóry, z kręgosłupem mocnych, ale eleganckich tanin.Imponująca koncentracja i głębia, z aromatami i smakami jeżyn i czerwonej wiśni w pięknej kwasowości Chianti i eleganckiej strukturze taninowej.
TrudnośćNormalny
Gotowe W20 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia3
Magazyn