Gnocchi w sosie Fontina
Gnocchi w sosie Fontina wymaga ok. 20 minut od początku do końca. Ten przepis służy 4. To danie główne ma 642 kalorie, 21g białka, oraz 44g tłuszczu na porcję. Na 2,19 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz ser fontina, bazylia, masło, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Ten przepis od Allrecipes ma 1 fanów. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 26%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Podobne przepisy to Ravioli Z Fontinanem I Sosem Orzechowym Przepis, Polenta zapiekanka z Fontinanem i sosem pomidorowym, oraz Prosciutto & Fontina kurczak w sosie cytrynowo-grzybowym.
Instrukcje
Doprowadzić do wrzenia duży garnek lekko osolonej wody.
Dodać gnocchi, i gotować do miękkości, o 5 protokół.
Gdy gnocchi trafi do garnka, Uruchom sos, tak jak chcesz, aby gnocchi zostało zrobione jako pierwsze. Masło rozpuścić w rondlu na średnim ogniu.
Dodać szalotki i gotować przez kilka minut, aż do miękkości. Wymieszać śmietanę i podgrzać do prawie wrzenia. Stopniowo wymieszaj sery fontina i parmezan, uważając, aby nie zagotować. Wymieszać, aż będzie gładka, a następnie natychmiast zdjąć z ognia, lub sos może zbrylać.
Umieścić gnocchi do serwowania potraw, i łyżką sos na nich.
Dekoruj posiekaną świeżą bazylią.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Gnocchi w menu? Spróbuj sparować z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Tenuta di Nozzole La Forra Chianti Classico Riserva z 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 34 dolarów za butelkę.
![Tenuta di Nozzole La Forra Chianti Classico Riserva]()
Tenuta di Nozzole La Forra Chianti Classico Riserva
Rześkie, dojrzałe, czerwone jagody i wiśniowe aromaty są kształtowane przez żywą, świeżą kwasowość. W ustach smaki pokazują Klasyczne Sangiovese nuty ziemi, grzybów i skóry, z kręgosłupem mocnych, ale eleganckich tanin.Imponująca koncentracja i głębia, z aromatami i smakami jeżyn i czerwonej wiśni w pięknej kwasowości Chianti i eleganckiej strukturze taninowej.