Gnocchi w maśle szałwiowym

Gnocchi w maśle szałwiowym
Gnocchi in Sage Butter to wegetariański przepis lakto ovo na 4 porcje. Za 36 centów za porcję przepis ten pokrywa 9% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 6 g białka , 7 g tłuszczu i łącznie 235 kalorii . Dobrze sprawdza się jako tania przystawka. Od przygotowania do podania przepis ten zajmuje około 1 godziny i 15 minut . Jest on dostarczany przez Taste of Home. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobiłaby go ponownie. Udaj się do sklepu i kup ziemniaki rdzawe, zmieloną gałkę muszkatołową, ząbki czosnku i kilka innych rzeczy, aby przygotować je dzisiaj. Tylko kilka osób naprawdę polubiło to śródziemnomorskie danie. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje niezbyt wybitną ocenę Spoonacular wynoszącą 37% . Gnocchi buraczane ze stekiem i sosem z brązowego masła , ravioli z brązowym masłem i szałwią oraz fusilli z pieczoną dynią delicata i świeżym brązowym masłem z szałwią są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
Umieść ziemniaki w rondlu i zalej wodą. Doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 15-20 minut lub do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do SmakuPłatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
2
Odpływ.
3
Na ciepłym palniku lub bardzo małym ogniu mieszaj ziemniaki przez 1-2 minuty lub do momentu odparowania pary. Przeciśnij przez praskę do ziemniaków lub sitko do małej miski; lekko ostudź. W holenderskim piekarniku doprowadź do wrzenia 3 qt. wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do SmakuPłatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2/3 Szklanki Cukru (4 1/4 Uncji)2/3 Szklanki Cukru (4 1/4 Uncji)
2 Limonki, Skórka Z 1, Sok Z Obu2 Limonki, Skórka Z 1, Sok Z Obu
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
4
Za pomocą widelca zrób dołek w ziemniakach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do SmakuPłatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
5
Posyp ziemniaki mąką i włóż do dołka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do SmakuPłatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
6
Ubić jajko, sól i gałkę muszkatołową; wlać do studzienki. Mieszać, aż się połączą. Zagnieść 10-12 razy, tworząc miękkie ciasto.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do CiastOpakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
7
Podziel ciasto na cztery porcje. Na posypanej mąką powierzchni rozwałkuj porcje na wałki o grubości 1/2 cala; pokrój na kawałki o grubości 3/4 cala. Dociśnij i rozwałkuj każdy kawałek lekko posypanym mąką widelcem. Gotuj gnocchi we wrzącej wodzie partiami przez 30-60 sekund lub do momentu, aż wypłyną na powierzchnię.
Składniki, których będziesz potrzebować
GnocchiGnocchi
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
8
Wyjmij przez sitko i trzymaj w cieple.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
9
W dużym, ciężkim rondlu rozgrzej masło na średnim ogniu przez 3 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
10
Dodaj czosnek i szałwię; smaż przez 1–2 minuty lub do momentu, aż masło i czosnek nabiorą złotego koloru.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
1/2 Gałązki Rozmarynu1/2 Gałązki Rozmarynu
11
Dodaj gnocchi i delikatnie wymieszaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
GnocchiGnocchi
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 15 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia3
Magazyn