Gnocchi Gratin z Gorgonzola Dolce

Gnocchi Gratin z Gorgonzola Dolce
Gnocchi Gratin z Gorgonzola Dolce może być tylko dodatek szukasz. Jedna porcja zawiera 525 kalorii, 21g białka, oraz 33g tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.39 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Udaj się do sklepu i podnieś parmezan, mąkę, żółtko i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 41%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Gnocchi Gratin z Gorgonzola Dolce, Gorgonzola Dolce z figami i Port, oraz Kiełbasa Panini Z Winogron & Gorgonzola Dolce.

Instrukcje

1
Umieść ziemniaki w dużym garnku.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
2
Dodaj wodę do pokrycia przez 1"; doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć heatto medium, i gotować na wolnym ogniu, 25-30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
3
Odcedzić; odstawić i lekko ostudzić.Ziemniaki obieramy. Przejść przez młynek lub sito do dużej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
4
Jajko i żółtko ubić w małej miseczce.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółtko Jajażółtko Jaja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
5
Dodać mieszankę jajeczną, 1/3 szklanki
Składniki, których będziesz potrzebować
JajkoJajko
6
Parmezan, 1 szklanka mąki, 1 łyżeczka do herbaty i gałka muszkatołowa do ziemniaków.Używając rąk, gentlymix, aby utworzyć miękki, ale nie lepkydough.
Składniki, których będziesz potrzebować
ParmezanParmezan
ZiemniakZiemniak
Gałka MuszkatołowaGałka Muszkatołowa
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
7
Ciasto przełożyć na oblewaną powierzchnię. Zebrać do aball, a następnie podzielić na 4 kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
8
Wyłożyć papierem do pieczenia z obszytymi brzegami; obsypać mąką. Pracując z 1 kawałkiem na raz (inne kawałki należy przykryć ręcznikiem dampkitchen), rozwałkuj ciasto na linę o długości 24".
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
9
Cięte crosswiseinto 1 " sztuk. Pracując z 1 kawałkiem na raz, naciśnij lekko gnocchi z tyłu widelca i delikatnie rollgnocchi, aby utworzyć grzbiety z 1 strony.
Składniki, których będziesz potrzebować
GnocchiGnocchi
RolkaRolka
10
Umieścić na przygotowanym arkuszu do pieczenia i lekko odkurzyć z flour.DO naprzód: można wykonać 4 godziny do przodu. Kryj się i wyluzuj.Przykryć i schłodzić pozostały ser.
Składniki, których będziesz potrzebować
SerSer
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
11
Przynieś śmietanę, rozmaryn i imbir do wrzenia w małymsaucepan.
Składniki, których będziesz potrzebować
RozmarynRozmaryn
ImbirImbir
KremKrem
12
Zdjąć z rozgrzanego; przykryć i pozostawić strome for30 minut. Odstawić.
13
Rozgrzej piekarnik do 191°. Bringa duży garnek osolonej wodyto zagotować. Pracując w partiach około 12 na raz, gotować gnocchi, aż wypłyną na powierzchnię, 2-3 minuty. Za pomocą łyżki, przenieść gnocchito naczynie do pieczenia pokryte 1 łyżką masła.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
GarnekGarnek
14
Wymieszać 3 łyżki parmezanu, pozostałą 1 łyżkę masła i bułkę tartą w małej misce.Szczep reserved cream mixtureinto dish all over gnocchi. Oddzielić małe kawałki Gorgonzoli; rozsypać.
Składniki, których będziesz potrzebować
GorgonzolaGorgonzola
ParmezanParmezan
GnocchiGnocchi
MasłoMasło
KremKrem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
15
Posypać Pozostałe
16
Parmezan, a następnie mieszaninę bułki tartej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułka TartaBułka Tarta
ParmezanParmezan
17
Piec, aż wypełniającis bulgotanie i toppingis rumiane, 25-30 protokół.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia7
Magazyn