Gnocchi di Patate con Ragù di Agnello

Gnocchi di Patate con Ragù di Agnello
Przepis Gnocchi di Patate con ragù di Agnello może zaspokoić swoje pragnienie Morza Śródziemnego w około 45 minut. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 714 kalorii, 40g białka, oraz 35 g tłuszczu każdy. Na 2,92 zł za porcję, ten przepis okładki 36% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Sprawdza się jako danie główne. Udaj się do sklepu i podnieś pomidory śliwkowe, ząbki czosnku, jajko i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć wodę można śledzić to danie główne z Arbuz-Brzoskwinia Slushies jako deser. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 78%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Jagnięce Ragu z ziemniaczanym Gnocchi: Pasticcio di Agnello con Gnocchi di Patate, Caramelle Ripiene di Patate al Ragu: ziemniak, oraz Gnocchi z grzybowym Ragu dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzać olej w dużym garnku na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
2
Dodaj czosnek, rozmaryn, i liść laurowy; smażyć, aż czosnek jest złoty, o 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście LauroweLiście Laurowe
RozmarynRozmaryn
CzosnekCzosnek
3
Jagnięcinę posypać solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
JagnięcinaJagnięcina
4
Dodać jagnięcinę do garnka; smażyć aż zbrązowieje, o 8 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
JagnięcinaJagnięcina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
5
Dodaj wino; zeskrobać rumiane kawałki. Wymieszać pomidory, 1 szklanka wody i 1 łyżeczka soli; doprowadzić do duszenia. Zmniejszyć ogień, przykryć i gotować na wolnym ogniu, aż jagnięcina będzie miękka, dodając więcej wody w razie potrzeby do sosu konsystencji, o 1 1/2 godziny. Odrzuć czosnek. W razie potrzeby doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
PomidorPomidor
CzosnekCzosnek
WodaWoda
JagnięcinaJagnięcina
SólSól
WinoWino
1
Ziemniaki gotować w dużym rondlu z wrzącej osolonej wody do miękkości, około 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Drenaż. Obierz ziemniaki, gdy jeszcze ciepłe; naciśnij przez młyn żywności lub Ziemniaków ricer do dużej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ricer Do ZiemniakówRicer Do Ziemniaków
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
3
Ułożyć 1 1/2 szklanki mąki na powierzchni roboczej; wymieszać w 3/4 łyżeczki soli i gałki muszkatołowej. Łyżka ziemniaków na mieszance mąki.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
Gałka MuszkatołowaGałka Muszkatołowa
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SólSól
4
Posypać 3/4 szklanki dodatkowej mąki; mąkę i ziemniaki wymieszać lekko.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
5
Wlać jajko na mieszance ziemniaczano-mąki. Zagniataj lekko, aż ciasto będzie prawie gładkie, dodając więcej mąki przez łyżki stołoweprzykłady, jeśli ciasto jest lepkie, około 5 minut (nie przepracuj ciasta).
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
JajkoJajko
6
Linia obramowana blachą do pieczenia z pergaminem; posypać mąką. Ciasto podzielić na 4 kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
7
Zwiń każdy kawałek na powierzchni mąki na linę o średnicy 3/4 cala; pokrój poprzecznie na kawałki 3/4 cala. Pracując z 1 kawałkiem na raz, zwijaj gnocchi z tyłu palców widelca, wykonując grzbiety z 1 strony. Naciśnij kciuk po drugiej stronie, co puste.
Składniki, których będziesz potrzebować
GnocchiGnocchi
RolkaRolka
8
Umieścić na przygotowanym arkuszu. (Ragù i gnocchi można zrobić 6 godzin wcześniej. Przykryć osobno i schłodzić. Przed użyciem przepłukać ragù.)
Składniki, których będziesz potrzebować
GnocchiGnocchi
9
Roztopić masło na dużej patelni na średnim ogniu; usunąć z ognia. Przynieś duży garnek osolonej wody do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
GarnekGarnek
10
Dodać połowę gnocchi; gotować, aż gnocchi będą miękkie i wznieść się na powierzchnię, o 5 protokół. Za pomocą szczeliny łyżka, przenieść gnocchi do roztopionego masła; wrzucić do herbu. Powtórz z pozostałymi gnocchi.
Składniki, których będziesz potrzebować
GnocchiGnocchi
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
11
Podgrzać gnocchi na patelni na średnim ogniu, podrzucając aż do ogrzania. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
GnocchiGnocchi
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
12
Podziel gnocchi między talerze. Top z gorącymi ragù i służyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
GnocchiGnocchi
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia36
Magazyn