Gnocchi cytrynowe ze szpinakiem i groszkiem

Gnocchi cytrynowe ze szpinakiem i groszkiem
Przepis cytrynowy Gnocchi ze szpinakiem i groszkiem może zaspokoić Twoje śródziemnomorskie pragnienie w około 20 minut. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 347 kalorii. Na $1.6 za porcję, dostajesz przystawkę, która serwuje 4. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka gnocchi, sok z cytryny, parmezan i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 61%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Kremowy Makaron Cytrynowy Ze Szpinakiem I Groszkiem, Kremowy Makaron Cytrynowy Ze Szpinakiem I Groszkiem, oraz Lemon Garlic Pan-pieczone udka z kurczaka ze szpinakiem i groszkiem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Dusić groszek ze śmietaną, płatki czerwony pieprz, czosnek, i 1/4 łyżeczka soli w 12-calowej patelni ciężkiej, pokryte, do miękkości, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
PieprzPieprz
KremKrem
GrochGroch
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Dodać szpinak i gotować na średnim ogniu, odsłonięte, mieszając, aż zwiędną.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzpinakSzpinak
3
Zdjąć z ognia i wymieszać ze skórką z cytryny i sokiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka CytrynowaSkórka Cytrynowa
SokSok
4
W międzyczasie gotować gnocchi w garnku do makaronu z wrzącą osoloną wodą (3 łyżki soli na 6 litrów wody), aż al dente. Rezerwa 1/2 szklanki makaronu-gotowanie wody, a następnie odsączyć gnocchi.
Składniki, których będziesz potrzebować
GnocchiGnocchi
MakaronyMakarony
WodaWoda
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
5
Dodaj gnocchi do sosu z serem i trochę zarezerwowanej wody do gotowania i wymieszać, aby płaszcz. Cienkie z dodatkową wodą do gotowania, jeśli to konieczne.
Składniki, których będziesz potrzebować
GnocchiGnocchi
SerSer
SOSSOS
WodaWoda

Wyposażenie

Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio

Gnocchi można łączyć z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Antinori Badian a Passignano Chianti Classico Gran Selezione z 4,6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 60 dolarów za butelkę.
Antinori Badia A Passignano Chianti Classico Gran Selezione
Antinori Badia A Passignano Chianti Classico Gran Selezione
Intensywna rubinowa czerwień w Kolorze, wino pokazuje aromaty zarówno owoców, jak i typowe odczucia dębu, które łączą się harmonijnie i oferują również nuty balsamiczne i grafitowe na nosie. Podniebienie jest bogate, z elastycznymi i zrównoważonymi taninami wraz z żywą świeżością typową dla Sangiovese. Wykończenie i posmak są godne uwagi i powtarzają nuty owoców jagodowych, które najpierw poczuły się na nosie.
TrudnośćNormalny
Gotowe W20 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia17
Magazyn