Glazurowany łosoś z zieloną fasolą i sałatką z bulguru

Glazurowany łosoś z zieloną fasolą i sałatką z bulguru
Glazurowany łosoś z zieloną fasolą i sałatką bulgur może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na $4.97 za porcję, ten przepis okładki 48% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 2 porcje z 632 kalorie, 45g białka, oraz 19g tłuszczu każdy. Ten przepis z BBC Good Food ma 20 fanów. Mieszanka jasnego miodu, oliwy z oliwek, soku z cytryny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i pescatariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 25 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 98%, co jest znakomite. Podobne przepisy to Letnia sałatka z bulguru i zielonej fasoli, Sałatka Kukurydziana Z Łososiem I Czarną Fasolą, oraz Łosoś glazurowany limonką i miodem z ciepłą czarną fasolą i sałatką kukurydzianą.

Instrukcje

1
Ugotować pszenicę bulgur zgodnie z instrukcją opakowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
BulgurBulgur
2
Oliwę rozgrzać na patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
3
Dodać filety z łososia i gotować przez 3 min z każdej strony. Wmieszać dymkę i gotować przez 1 min.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety Z łososiaFilety Z łososia
DymkaDymka
4
Dodaj sok z cytryny, miód, sok pomarańczowy i skórkę do patelni i bąbelków przez 1 min więcej, aby sos.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jak Zazdrość AniołaJak Zazdrość Anioła
Do Smarowania WkładkiDo Smarowania Wkładki
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
5
Tymczasem, gotować fasolkę przez 4 Min lub do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowa Fasolka Szparagowa, Dostępna W Dziale Warzywnym, Przekrojona Na Pół Pod KątemGotowa Fasolka Szparagowa, Dostępna W Dziale Warzywnym, Przekrojona Na Pół Pod Kątem
6
Drenaż. Pszenicę bulgur wymieszać widelcem, mieszając fasolkę szparagową, skórkę z cytryny i trochę sosu.
Składniki, których będziesz potrzebować
BulgurBulgur
Gotowa Fasolka Szparagowa, Dostępna W Dziale Warzywnym, Przekrojona Na Pół Pod KątemGotowa Fasolka Szparagowa, Dostępna W Dziale Warzywnym, Przekrojona Na Pół Pod Kątem
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
7
Łososia podawać na łóżku z bulguru i fasoli, z resztą sosu łyżką.
Składniki, których będziesz potrzebować
BulgurBulgur
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
Puszka Zielonej Fasoli, OdsączonaPuszka Zielonej Fasoli, Odsączona
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc

Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Foley Johnson Carneros Chardonnay z 4.6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 23 dolarów za butelkę.
Foley Johnson Carneros Chardonnay
Foley Johnson Carneros Chardonnay
Aromaty są skoncentrowane i złożone w naszym Carneros Chardonnay 2016. Nuty grillowanej brzoskwini, gruszki, maślanego rogalika i wanilii stanowią scenę dla bogatego i treściwego Chardonnay. Aromaty rozszerzają się na podniebieniu dzięki przepysznym smakom gruszki, chrupiącego jabłka, wiciokrzewu, prażonego kokosa i wafla waniliowego. Równowaga i struktura tego wina w połączeniu z jego jasną kwasowością sprawia, że jest to wino godne wieku, którym można się cieszyć przez kilka lat. Ciesz się tym pięknem z soczystym pieczonym kurczakiem i risotto z dzikimi grzybami.
TrudnośćNormalny
Gotowe W25 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia100
Magazyn