Glazurowany łosoś z brukselką
Przepis szkliwiony łosoś z brukselką Hash można zrobić w około 45 minut. Ten przepis służy 8. Na $5.75 za porcję, ten przepis okładki 44% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To danie główne ma 462 kalorie, 50g białka, oraz 20 g tłuszczu na porcję. Ten przepis z jedzenia i wina wymaga jabłecznika, steków z łososia, cebuli oraz soli i pieprzu. Aby zużyć cydr jabłkowy można śledzić to danie główne z Ciasto Z Pączkiem Jabłkowym jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 85%. Ten wynik jest świetny. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Klon-musztarda-mieszany pieprz glazurowany łosoś z brukselką, Brukselka Z Ziemniakami, oraz Brukselka z ziemniakami dla dwojga.
Instrukcje
W średnim rondlu z wrzącej osolonej wody, gotować ziemniaki, aż tylko miękkie, o 15 protokół. Za pomocą łyżki szczelinowej przełożyć ziemniaki na talerz i lekko ostudzić. Brukselkę oddzielić na liście.
Dodać liście do wrzącej wody i gotować, aż staną się jasne zielone, o 2 protokół; odcedzić. Ziemniaki obrać i pokroić w 1/2 cala kostkę.
Na dużej patelni, gotować boczek na umiarkowanym ogniu, obracając raz, aż ostry, o 5 protokół.
Boczek odcedzić i grubo posiekać.
Wylać wszystko, ale 2 łyżki tłuszczu boczku z patelni.
Dodać ziemniaki i gotować na umiarkowanym ogniu, aż rumiane na dnie, o 4 protokół. Wymieszać ziemniaki i gotować, aż rumiane na całym, o 3 protokół.
Dodaj cebulę na patelni i gotować na umiarkowanym ogniu, mieszając, aż zmiękną i zaczynają brązowieć, o 4 protokół.
Dodać liście brukselki i boczek i gotować, mieszając, aż do ogrzania przez, o 1 minutę. Doprawić solą i pieprzem.
W międzyczasie, w średnim rondlu, gotować jabłecznik z applejack i masła, aż glazura cydru jest zmniejszona do 2/3 szklanki, około 25 minut.
Rozgrzej brojlery. Steki z łososia przyprawiamy solą i pieprzem, po czym obustronnie polewamy glazurą z cydru. Ułóż steki w patelni brojlerów lub na stojaku ustawionym w blasze do pieczenia. Smażyć łososia przez około 8 protokół, szczotkowanie od czasu do czasu z glazury, lub aż chrupiące i po prostu gotowane przez.
Steki z łososia posmaruj pozostałą glazurą z cydru, a następnie przenieś na talerze i podawaj z Haszem.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Łosoś świetnie komponuje się z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Rezerwowy Chardonnay 7cellars Elway z oceną 4,9 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 28 dolarów za butelkę.
![7cellars Elway ' s Reserve Chardonnay]()
7cellars Elway ' s Reserve Chardonnay
Elway ' s Reserve Carneros Chardonnay 2018 jest dobrze zbilansowany, prezentując ostre smaki owoców tropikalnych, jabłek i gruszek z lekkimi elementami kwiatowymi. Nuty wanilii dopełniają gładkie, utrzymujące się dębowe wykończenie.Połącz to chrupiące wino z lekkimi potrawami, takimi jak plastry owoców i serów, sałatka z makaronem cytrynowym, pieczony kurczak z ziołami lub budyń waniliowy.