Glazurowany Grillowany tuńczyk ze słodką papryką Ragout

Glazurowany Grillowany tuńczyk ze słodką papryką Ragout to bezglutenowe, pierwotne i pescatariańskie przepis z 8 porcjami. Na 5,46 zł za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 34g białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 279 kalorii. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Sprawdza się jako drogie danie główne. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Mieszanka liści oregano, masła, suszonych pomidorów wypełnionych olejem i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć miód można śledzić to danie główne z Piernik Miodowy jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Grillowany Słodki Ziemniak i papryka Toss, Jabłko Tuńczyk Sałatka Papryka Kanapka, oraz Balsamiczne kanapki z kurczakiem i papryką.
Instrukcje
W małym rondlu, połączyć sok ananasowy i miód i doprowadzić do wrzenia. Dusić na umiarkowanie małym ogniu, aż zmniejszy się do 1/2 szklanki, o 25 protokół.
Czerwoną i żółtą paprykę pieczemy bezpośrednio nad płomieniem gazowym lub pod brojlerem, obracając, aż do zwęglenia.
Przełożyć do miski, przykryć i pozostawić na parze przez 10 minut. Obrać paprykę i wyrzucić łodygi i nasiona.
Pokroić paprykę w kostkę 1/2 cala i umieścić je w dużej patelni.
Dodaj zarezerwowane soki z papryki i czerwone i żółte pomidory i gotuj na umiarkowanie wysokim ogniu przez 2 minuty.
Dodać suszone pomidory, doprawić solą i pieprzem i zdjąć z ognia.
Zapal grill lub rozgrzej patelnię grillową. Steki z tuńczyka doprawić solą i pieprzem. Grilluj steki z tuńczyka na gorącym ogniu lub na dużym ogniu przez 2 do 3 minut na stronę, często szczotkując polewą ananasową i miodową; tuńczyk powinien być ładnie zwęglony Na zewnątrz i średnio Rzadki w środku.
Przynieś pieprz ragout na wolnym ogniu.
Zdjąć z ognia i zawirować w maśle, aż do wymieszania. Ustaw stek z tuńczyka na każdym talerzu i łyżka pieprz ragout obok.
Udekorować oregano i podawać od razu.
Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane
Tuńczyk można łączyć z Merlotem, Pinot Noir i winem różowym. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Winnice proweniencji Napa Valley Merlot z oceną 4.2 z 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 34 dolarów za butelkę.
![Pochodzenie Winnice Napa Valley Merlot]()
Pochodzenie Winnice Napa Valley Merlot
Nasz Merlot 2006 nie jest nieśmiały, z głębokim, ciemnym odcieniem granatu i bogatymi aromatami bogatej czernicherry, cassis i goździki. Przystępne, zintegrowane taniny ramują obfite ciemne owocesmaki i okryć podniebienie miękkim aksamitem. Długie, owocowe wykończenie, splecione jesiennymi przyprawami,kończy się żywym żurawinowym zingiem. "To bardzo eleganckie wino ze wspaniałego rocznika. Weźto, Miles!"śmieje się winiarz Tom Rinaldi, nawiązując do filmu bokiem.