Glazurowany cynamonowo-rodzynkowy chleb herbaciany może być tylko napojem, którego szukasz. Ten przepis służy 16 i kosztuje 23 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 172 kalorie, 3G białka, oraz 6G tłuszczu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Jeśli masz pod ręką mleko, mielone siemię lniane, cukier granulowany i kilka innych składników, możesz to zrobić. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 17%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Szkliwione Herbatniki Rodzynkowo-Cynamonowe, Cynamon rodzynki angielski chleb Muffin z cukrem cynamonowym masło, oraz Szkliwione Herbatniki Cynamonowo-Rodzynkowe.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 35
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
2
Aby przygotować chleb, przykryć rodzynki 2 szklankami gorącej wody w średniej misce; przykryć i odstawić 5 minut.
Lekko łyżka mąki do suchych miarek; wyrównać nożem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Miarka
Nóż
6
Mąkę połączyć z 6 składnikami (przez gałkę muszkatołową), mieszając trzepaczką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gałka Muszkatołowa
Mąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
7
Dodać mieszaninę mąki do mieszaniny maślanki, mieszając tylko do wilgotnego. Łyżka ciasto do 8 x 4-calowy bochenek patelni pokryte sprayem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do Gotowania
Maślanka
Mąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Bochenkowa
8
Piec w temperaturze 350 przez 45 minut lub aż drewniany kilof włożony do środka wyjdzie czysty. Schłodzić na patelni 10 minut na stojaku z drutu; wyjąć z patelni. Schłodzić całkowicie na stojaku z drutu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na Druty
Piekarnik
Patelnia
9
Aby przygotować glazurę, połącz cukier puder, 1% mleka i sok, mieszając, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier Puder
1 Procent Mleka
Glazura
Sok
10
Polewamy równomiernie chlebem, natychmiast posypujemy migdałami.